Banca a finantat cu 50.000 euro un proiect care a presupus instruirea in domeniul mecanicii auto a 34 de tineri cu probleme sociale .

UniCredit Tiriac Bank a finantat cu suma de 50.000 de euro proiectul “Instruire si consiliere vocationala” derulat de Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP), in perioada ianuarie-decembrie 2009. Scopul proiectului a fost integrarea profesionala si sociala a 34 tineri din Bucuresti, aflati in situatii de risc social.

Anca Nuta, Director Interimar de Comunicare in cadrul Unicredit Tiriac Bank, a inmanat diplomele tinerilor.

In cadrul proiectului, tinerii au beneficiat de indrumare profesionala din partea specialistilor FDP. 24 dintre ei au participat la cursuri teoretice si practice in domeniul mecanicii auto. Acestea au fost organizate in parteneriat cu service-ul AutoItalia Group.

La finalul proiectului, 16 tineri s-au prezentat la examenul de absolvire. Ei au obtinut certificate de calificare, recunoscute de Ministerul Muncii, pentru meseriile de mecanic de motoare si lacatus mecanic.

Tinerii care au urmat cursurile practice la service-ul Autoitalia Diplomele au fost oferite in cadrul unei intalniri festive, care a avut loc pe 3 decembrie, la sediul AutoItalia. Aici, Herbert Stein, presedintele AutoItalia, si-a anuntat intentia de a-i angaja pe 3 dintre tinerii absolventi.

FDP ii va ajuta in continuare pe alti 8 tineri beneficiari sa-si gaseasca un loc munca.

Articolul intreg aici.