• Maratonul caritabil “1000Balkan Charity Challenge” se va desfasura intre 10 si 19 noiembrie 2012, iar participantii vor parcurge in alergare sau pe bicicleta 1.000 de km intre Bucuresti si Sofia, traversand Dunarea si muntii Balcani.

• Companiile sau participantii individuali sunt invitati sa se inscrie pentru o aventura spectaculoasa care imbina pasiunea pentru sport cu dorinta de a sprijini cauze umanitare deosebite.

• Fondurile stranse cu ocazia maratonului vor fi folosite pentru proiectele a zece organizatii non-profit din Romania - spre exemplu pentru ingrijirea copiilor care sufera de boli incurabile, aflati in asistenta  HOSPICE Casa Sperantei.



UniCredit Tiriac Bank si Fundatia HOSPICE Casa Sperantei vor organiza in perioada 10-19 noiembrie un maraton caritabil inedit, intre Bucuresti si Sofia, dus-intors, pe o distanta de 1.000 de kilometri. Maratonul “1000 Balkan Charity Challenge” urmareste sa stranga fonduri pentru 10 proiecte umanitare, cum ar fi, spre exemplu, ingrijirea copiilor care sufera de boli incurabile, aflati in asistenta HOSPICE.

Maratonul va fi o adevarata aventura, deoarece traseul presupune traversarea de doua ori a Dunarii si a muntilor Balcani, trecand prin locuri cu peisaje spectaculoase, de la 0 pana la 2.000 de metri altitudine. Astfel, prima parte a maratonului, de la Bucuresti la Sofia, va fi parcursa pe bicicleta, in trei zile, cate 150 de km in fiecare zi. La intoarcere, participantii vor parcurge traseul in alergare, timp de 7 zile, respectiv cate 65 de km pe zi.  

Companiile sunt invitate sa sustina maratonul si sa contribuie la finantarea celor 10 proiecte umanitare, cu sume intre 100 si 3.000 de euro. De asemenea, pasionatii de sport care vor sa participe in aceasta aventura sunt invitati sa se inscrie pana pe 5 noiembrie, in limita locurilor disponibile. In schimbul unei taxe modice, ei pot opta fie pentru a parcurge intregul traseu, fie doar o portiune a acestuia. Odata intrati in cursa, participantii isi vor alege o cauza umanitara pe care sa o sustina si vor incerca sa-si convinga cunoscutii sa doneze pentru aceasta, pe parcursul celor 10 zile cat va dura maratonul.  

Detalii despre organizarea maratonului, despre cele 10 cauze umanitare pentru care se strang fonduri, despre inscrieri sau despre alte modalitati de implicare pot fi gasite pe site-ul http://1000balkan.com. Tot acolo, pe parcursul maratonului vor fi publicate fotografii si noutati despre desfasurare, iar publicul va putea sa faca donatii. 

Maratonul “1000 Balkan Charity Challenge” este o premiera atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria, iar initiatorul sau este Stanislav Georgiev, CFO si Vicepresedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. Acesta spune despre ideea competitiei ca “este cu adevarat una speciala si sunt mandru sa fiu implicat in organizare, atat ca reprezentant al UniCredit Tiriac Bank, cat si ca individ preocupat de caritate si implicare civica. “

Tot el considera ca “spiritul caritabil si sportul provoaca deopotriva un raspuns pozitiv din partea oamenilor si speram ca aceasta formula - care combina ciclismul si alergatul cu dorinta de a colecta fonduri in beneficiul unor fundatii - va avea rezultatele scontate si ne va ajuta nu numai sa crestem gradul de constientizare asupra cauzelor, ci si asupra importantei ajutorului pe care fiecare dintre noi il putem da. Faptul ca traseul cursei traverseaza Romania si Bulgaria da nota aparte a evenimentului si adauga o valoare simbolica referitor la cooperarea dintre cele doua tari.”

Maratonul se va organiza cu sprijinul logistic a doua cluburi de specialitate, unul din Romania si celalalt din Bulgaria, respectiv Ro Club Maraton si Begach Running Club. Astfel, participantii vor beneficia de cele mai bune conditii pe parcursul traseului si vor fi insotiti de o echipa de suport formata dintr-un doctor si doi voluntari care vor asigura serviciile medicale, alimentatia si hidratarea.

Printre companiile care sustin evenimentul se numara deja: Rompetrol, Toyota Romania, Hotel Pullman, La Fantana, Escapage (Romania) si Event Design (Bulgaria), dar sunt asteptati sa se alature si alti parteneri. Partenerul media al evenimentului este postul de televiziune Digi24.


Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 22 de tari si cu o strategie de responsabilitate sociala bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni intregul grup UniCredit sub umbrela responsabilitatii sociale si pentru a creste valoarea donatiilor voluntare in bani, in favoarea entitatilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajatilor si cu sprijinul financiar al Fundatiei UniCredit. Banca isi desfasoara activitatea deplin constienta de responsabilitatea pe care o are fata de societate si fata de mediu. UniCredit Tiriac Bank se implica activ in comunitate, continuand astfel traditia grupului si sprijinind pana in prezent numeroase proiecte  sociale (Migrations, Scoala Mamelor), de educatie si cultura (Concursul de Debut Literar UniCredit, Festivalul si Concursul International George Enescu, Bienala Internationala de Arta Contemporana) si de mediu (Cicloteque). De curand, banca si-a anuntat implicarea in domeniul intreprinderilor sociale, prin intermediul parteneriatului cu fundatia NESsT Romania.



Despre HOSPICE Casa Sperantei
HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti.

Ingrijirea paliativa este ingrijirea menita sa amelioreze calitatea vietii pacientilor si familiilor acestora, atunci cand se confrunta cu probleme asociate bolilor amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluarea si tratamentul durerii si al altor probleme de natura fizica, sociala, psiho-emotionala si spirituala. (dupa Definitia Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 2002)

HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli incurabile si a fost desemnata ca fiind centru de excelenta pentru Europa de Sud-Est.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Daniel A. Bujorean, Coordonator National de PR, HOSPICE Casa Sperantei
daniel.bujorean@hospice.ro , 0733.553.402