URBAN PLAYGROUND este un proiect urban din cadrul Romanian Design Week 2014, care a avut tema Design in spatiul public. Proiectul si-a propus crearea unui ansamblu de mobilier urban, insotit de instructiuni do-it-yourself, ce permitea trecatorilor replicarea designulului acestuia. Ansamblul include banci modulare si o jardiniera, construite din 16 de paleti, si un spatiu de joaca cu un puzzle realizat din dale Semmelrock. In perioada mai – august 2014, mobilierul urban a fost expus in Piata Universitatii din Bucuresti, urmand sa fie donat comunitatii in perioada urmatoare. Mobilierul urban este creat de arhitectul peisagist si designerul Ana Ochiana.

Concursul pentru castigarea unui ansamblu de mobilier URBAN PLAYGROUND se desfasoara in perioada 25 august – 1 septembrie 2014, ora 20.00, pe pagina de Facebook a Romanian Design Week: https://www.facebook.com/romaniandesignweek

Concursul este accesibil tuturor persoanelor fizice, rezidente in Romania, care au implinit varsta de 18 ani si care detin un cont (profil personal) in reteaua de socializare Facebook. 

MECANISMUL CONCURSULUI 
Participantii trebuie sa posteze pe wall-ul paginii https://www.facebook.com/romaniandesignweek raspunsul la provocarea concursului: Tu ce ai face pentru a infrumuseta spatiul public? Sunt incurajate raspunsurile creative, dar si practice.

Castigatorul va fi anuntat pana in data de 2 septembriet 2014, pe pagina de Facebook a Concursului, respectiv https://www.facebook.com/romaniandesignweek

Regulamentul integral al concursului poate fi consultat AICI.
 

***
Proiectul "Urban playground" creat de Ana Ochiana pentru Semmelrock stein+design a fost conceput ca un spatiu de joaca pentru persoane cu varste de la 4 la 90 de ani. Amenajarea conceputa de Ana include banci modulare si o jardiniera, construite din paleti, si un spatiu de joaca cu un puzzle realizat din dale Semmelrock.

Proiectul a fost prezentat si in cadrul Anualei de arhitectura 2013, in zona strazii Lipscani din Bucuresti, si a devenit foarte repede o zona de succes din spatiul public, care a reunit numerosi trecatori, dornici sa schimbe desenele din puzzle.

Proiectul "Urban playground" replicat in cadrul RDW 2014, cu sprijinul ING Bank: noua ansambluri au fost expuse in spatiul public pe parcursul evenimentului, in perioada 16-25 mai, cat si pe parcursul lunilor iunie-august, in Piata Universitatii din Bucuresti. "Urban playground" este un exemplu de mobilier urban usor de replicat, insotit de instructiuni do-it-yourself, care permit tuturor trecatorilor sa foloseasca designul propus in cadrul RDW.