Ursus Breweries a fost desemnata castigatoare a sectiunii ”Utilizarea resurselor” pentru sectorul industrie/productie, in cadrul Green Business Index 2012, proiect ce masoara si premiaza responsabilitatea fata de mediu a companiilor din Romania. In clasamentul general, Ursus Breweries este pe locul trei intre companiile care au responsabile fata de mediu. Pe langa acest premiu, Ursus Breweries a obtinut recunoastere si in cadrul sectiunilor ”Managementul deseurilor”, ”Impactul asupra mediului” si ”Dezvoltare Sustenabila”.

”Actiunile noastre, de protejare a resurselor, ne ajuta sa avem grija de ce este in jur si sa prezervam mediul pentru viitor. Misiunea noastra merge dincolo de a da viata berii in Romania, printr-o bere de calitate si o cultura a consumului responsabil. Misiunea noastra este sa facem aceste lucruri gandindu-ne la viitor,avem responsabilitatea de a ne  aduce contributia la o dezvoltare echilibrata si durabila a mediului in care ne desfasuram activitatea”,a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries. „Multumim Green Business Index pentru recunoasterea acordata si speram ca astfel de competitii sa incurajeze cat mai multe companii in Romania sa se ralieze eforturilor de dezvoltare durabila”.

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller PLC, unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, si-a fixat 10 prioritati de dezvoltare durabila pe care sa isi bazeze eforturile si care sa il ajute in crearea unei diferente pe piata berii. Reducerea consumului de apa, refolosirea si reciclarea ambalajelor, zero deseuri in activitatile companiei, reducerea amprentei de carbon si energie sunt doar cateva dintre ele. Astfel, in urma implementarii proceselor de eficienta, actiunile derulate in cadrul Ursus Breweries au dus la minimizarea consumul de resurse materiale si de alta natura.

Pentru a minimiza cantitatile de apa folosite, Ursus Breweries a aplicat un management al utilizarii apei. Astfel, consumul mediu lunar a scazut cu 15-25% datorita proiectelor de investitii si actiunilor operationale pentru reducerea consumului specific, randamentul folosirii apei fiind de circa 27%. Un procent de pana la 50% din apa utilizata a fost recirculata, avand ca scop principal racirea echipamentelor.

Programul de investitii pentru proiecte de eficienta energetica implementat de companie a vizat modernizarea si inlocuirea echipamentelor consumatoare de energie electrica. Suma investita   s-a ridicat la peste 2.000.000 lei iar cantitatea de energie economisita este de aproximativ 6.000.000 kWh. Pentru proiectele de eficienta energetica s-au investit aproximativ 10.000.000 lei in proiecte de reducere a consumurilor specific de apa si energie, ce au cuprins toate arii de la productie pana la transport sau consum.
   
Proiectul Green Business Index, lansat la initiativa asociatiei Green Revolution, evalueaza companiile pe urmatoarele domenii de analiza: dezvoltare sustenabila, impactul asupra mediului, transportul sustenabil, utilizarea resurselor, starea cladirilor, achizitiile verzi si managementul deseurilor. Evaluarea se face pentru al treilea an consecutiv, pe baza unor indicatori de performanta de mediu recunoscuti la nivel international.


Despre Ursus Breweries:

Ursus Breweries, parte agrupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania. Marcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar si Pilsner Urquell.
SABMiller plc este unul dintre liderii mondiali in productia de bere, cu un portofoliu ce include peste 200 marci si aproximativ 70,000 de angajati in peste 75 de tari. Portofoliul grupului include marci globale ca Pilsner Urquell, Peroni NastroAzzurro, Miller Genuine Draft si Grolsch, precum si marci locale importante ca Aguila (Colombia), Castle (South Africa), Miller Lite (USA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) si Tyskie (Poland). SABMiller are de asemenea un segment in crestere de bauturi racoritoare si este una dintre cele mai mari companii din lume care imbuteliaza produse Coca-Cola.
Pentru mai multe informaţii despre Ursus Breweries va rugam sa vizitati: www.ursus-breweries.ro sau www.desprealcool.ro