Habitat for Humanity Romania va invita luni, 9 august 2010, pe santierul deschis in Baltesti, Prahova, in cadrul caruia o echipa internationala de voluntari Western Union construieste o casa pentru una dintre familiile nevoiase din sat.

Santierul se deschide pe data de 7 august 2010. Ineditul proiectului consta in faptul ca, timp de 3 zile, echipa de voluntari Western Union, incluzand persoane venite special cu acest scop din Londra, Casablanca, Moscova, Dubai sau Viena, lucreaza cot la cot cu familia care va deveni proprietara casei. Echipa unita va ridica, astfel, o locuinta simpla care va asigura familiei un standard de locuire decent si o sansa mai buna pentru viitor.

Acest proiect face parte din programul de dezvoltare comunitara „O casa, un viitor!” derulat, din 2009, in parteneriat cu Primaria Baltesti si cu Fundatia Soros Romania.

Vizita la santier va prilejui discutii cu echipele de voluntari, cu membrii familiei care se vor muta in casa noua, precum si cu reprezentantii autoritatilor locale. Coordonatorii programului va stau, de asemenea, la dispozitie pentru a va prezenta detaliile acestui proiect.

Programul „O casa, un viitor!” se va derula pana in 2011 si propune consolidarea potentialului de actiune comunitar prin construirea a 19 locuinte noi si reabilitarea fondului construit existent in comuna Baltesti (cu accent pe comunitatea de romi). Programul prevede, de asemenea, calificarea a 15 persoane de etnie roma in meserii din domeniul constructiilor. Primele cinci locuinte din cadrul acestui program au fost inaugurate la Baltesti in luna mai 2010.


Sursa: StiriONG.ro