Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania continua programul national „O sansa pentru viata” prin renovarea, dotarea si modernizarea a 7 centre de transfuzii din tara. Astfel, dupa renovarea Centrului de Transfuzii din Bucuresti, cel mai mare centru din Bucuresti, vor urma acum centrele din Buzau, Cluj Napoca, Giurgiu, Iasi, Slatina, Suceava si Targu Jiu. Investitia totala pe care Fundatia Vodafone Romania o va face pentru reabilitarea acestor 7 centre se ridica la 360.000 Euro. 

In plus, anul acesta, Asociatia React si Fundatia Vodafone Romania vor sustine si renovarea bancii de sange a Centrului de Transfuzii Bucuresti si vor include 15 orase noi in cadrul campaniei mobile de recoltare sanguina. Astfel, locuitorii din orasele in care nu exista un centru de transfuzii, cum ar fi Alexandria, Bistrita, Deva sau Tulcea vor avea de acum posibilitatea de a dona sange, in cadrul caravanelor mobile care se vor deplasa periodic.
Mai mult, cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange (14 iunie), Asociatia React si Vodafone Romania vor desfasura o serie de activitati de promovare a donarii de sange benevole in Bucuresti. Astfel, pe 13 iunie vor fi amplasate trei corturi medicale in zona Eroilor, Piata Romana si pe

Bulevardul Independentei (intrare Politehnica), intre orele 09.00–12.00. Toti cei interesati de donarea de sange vor primi informatii si vor beneficia de o serie de analize medicale gratuite (masurarea glicemiei, hemoglobina, presiune arteriala, determinarea grupei de sange si RH). In plus, pentru facilitarea accesului tuturor celor care doresc sa doneze sange in aceasta saptamana, o unitate mobila de donare de sange va fi amplasata: 
# In parcarea Hotelului Intercontinental (miercuri, 11 iunie, intre orele 9.30–12.30)
# In parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle) (sambata, 14 iunie, intre orele 11.00-15.00) 

“Desfasuram aceste actiuni cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de Sange cu scopul de semnala nevoia de preparate sanguine sigure pentru sistemul transfuzional romanesc. Anul acesta, Ziua Mondiala a Donatorilor de Sange are drept slogan „Doneaza sange pentru cele care daruiesc viata” si isi propune sa traga un semnal de alarma privind rata mortalitatii materne si a nevoii de produse sanguine sigure pentru mame si nou nascuti. In 2013, numai in maternitatile din Bucuresti au fost utilizate peste 1.200 de pungi cu produse sanguine pentru salvarea femeilor care au avut complicatii in timpul sarcinii sau la nastere.” a declarat Anca Stefan, presedinte Asociatia React. 

„In cei 6 ani de cand desfasuram impreuna cu Asociatia React programul„O sansa pentru viata”, au fost organizate 756 de sesiuni de donare de sange adresate publicului larg, companiilor si institutiilor si 4 campanii de informare. In total, in cei 6 ani, 120.000 de persoane au donat sange, ceea ce a contribuit la salvarea a peste 170.000 de vieti omenesti.Totodata, am reusit impreuna sa renovam si sa dotam cel mai mare centru de transfuzii din tara (Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti). Cu aceasta noua etapa a programului nostru, investitia totala se ridica la aproximativ 800.000 Euro.” a declarat Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania. 

Asociatia React si Vodafone Romania deruleaza inca din 2008 cel mai amplu program national de donare de sange din Romania - „O sansa pentru viata”. Programul cuprinde trei componente: campanii media de informare si constientizare cu privire la importanta donarii de sange; campanii mobile de donare de sange si proiecte de renovare si dotare a unitatilor de transfuzii. 
 
 
***
Despre Asociatia React: Asociatia React este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 10 premii de excelenta - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro. Mai multe informatii despre donarea de sange gasiti pe site-ul proiectului www.pentruviata.com.
 
Despre Vodafone Romania: Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 434 de milioane de clienti, la 31 martie 2014. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com. Prin intermediul Programului de Responsabilitate Corporativa, Vodafone sustine programe pentru salvarea de vieti omenesti in situatii de urgenta (SMURD si Salvamont), campanii de donare de sange si cursuri de prim ajutor (Asociatia React) si programe de voluntariat. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro