Joi, 12 februarie, intre orele 19:00 – 20:30, la sediul ActiveWatch (Agentia de Monitorizare a Presei) din Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C, et.1, va avea loc un atelier practic de initere in retele de socializare descentralizate, alternative la Facebook, Twitter si WhatsApp, ce respecta viata privata a utilizatorilor
 
Atelierul este sustinut de Fundatia Ceata in cadrul laboratorului media experimental Sponge. Participarea la atelier este GRATUITA si necesita o inscriere AICI sau trimiterea unui email la adresa rsd15@ceata.org (sau rezervare prin telefon la 0716 810 100).
 
Majoritatea utilizatorilor de calculatoare folosesc retele de socializare centralizate pe serverele unei singure firme (din alta tara, indeosebi SUA, unde activeaza NSA) si acest fapt nu prezinta doar riscuri teoretice de atac la viata privata a utilizatorilor, ci riscuri reale, demonstrate de multe rapoarte pe aceasta tema.
 
 
In acest atelier din cadrul proiectului Sponge, Fundatia Ceata isi propune sa ii ajute pe participanti sa faca primul pas pentru evadarea din retelele Facebook, Twitter si WhatsApp folosind Diaspora*, Pump.io, GNU Social si Kontalk. Ultimele sunt programe libere ce pot fi instalate pe orice calculator.
 
Daca viata privata pe Internet este importanta pentru tine si doresti sa participi la acest atelier, te invitam sa complezi acest formular! Pentru participarea la atelier este suficient sa vii cu un telefon inteligent sau cu un calculator portabil, pentru a testa socializarea in retelele descentralizate.
 
Daca esti deja pasionat si vrei sa te conectezi la comunitatea celor care promoveaza o lume digitala libera, in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate, sau daca isi suna interesant si vrei sa vezi cu ce se mananca treaba asta, urmareste articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Daca vrei sa contribui cu un articol pe aceasta tema, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu si inscrie-te pe lista noastra de discutii.
 

###
Fundatia Ceata este o fundatie romaneasca dedicata libertatii digitale si aliniata la filozofia programelor libere a proiectului GNU. Ceata si-a inceput activitatea ca grup informal pe 10 iunie 2008 si a devenit fundatie pe 15 februarie 2013. Inca de la formarea sa, Ceata se ocupa cu activismul pentru programe libere, cu organizarea de evenimente pe tema libertatii digitale si cu realizarea de programe libere si de lucrari de cultura libere. Va rugam sa sprijiniti activitatea Fundatiei Ceata prin sponsorizari, donatii regulate ca membru sustinator, prin donatii unice sau prin ajutor ca membru voluntar.
 
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, ActiveWatch, Fundatia Ceata, geo-spatial.org, Asociatia pentru Tehnologie si Internet si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.
 
Aceasta activitate este finantata prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Gasesti mai multe informatii aici.
 
 
Intra in comunitatea SPONGE: aici.
Scrie-ne: contact@thesponge.eu
Viziteaza-ne: www.thesponge.eu