Sâmbătă 10 februarie 2018, orele 12:30, va avea loc un nou eveniment cuprins în proiectul de cercetare și cultură vizuală „Centenarul femeilor din arta românească”, coordonat de PostModernism Museum în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal din Sibiu.

În cadrul acestuia:
● Se va anunța decernarea Premiului pentru întreaga creație artistei Casia Csehi 
● Va fi donat Muzeului Brukenthal un fond de zece lucrări semnate de Casia Csehi și Ana Golici din partea colecției private George Șerban
● Va fi disponibilă cartea cu titlul omonim al expoziției, în care sunt cuprinse o serie de studii și documentări dedicate subiectului cercetării 
● Va avea loc un tur ghidat, oferit de curatorii expoziției, Cosmin Nasui (PostModernism Museum) și Robert Ștrebeli (Muzeul Brukenthal)
 
Expoziția „Centenarul femeilor din arta românească”, deschisă din  8 noiembrie 2017 la Muzeul de Artă Contemporană din cadrul Muzeului Național Brukenthal (Str. Tribunei nr. 6, Sibiu), include lucrări de artă originale din creația a peste 30 de artiste, alături de artefacte, memorabilia, cataloage, arhivă digitală, o serie de infografice și proiecții video prezentând peste 1.000 de artiste din România. Unul dintre punctele importante ale proiectului este aducerea laolaltă a lucrărilor de artă, prin cercetare extensivă și selecție curatorială, atât din colecții private cât și din colecția Muzeului Național Brukenthal. PostModernism Museum are ca obiectiv strategic prezentarea publică, în contexte expoziționale și istorice, a lucrărilor de artă și artefacte românești din colecții private și colecții muzeale.
 
În data de 10 februarie propunem un closing event pentru expoziția de la Sibiu, în cadrul căruia Colecția George Șerban face o importantă donație de 10 lucrări de artă către Muzeul Național Brukenthal, lucrări selecționate de curatorul și evaluatorul de artă Cosmin Nasui și semnate de artistele Casia Csehi și Ana Golici. 

PostModernism Museum facilitează conexiunile culturale și artistice și intermediază cu bucurie parteneriate public-private. PMM a colaborat cu mai multe colecții private în cadrul proiectelor sale, printre care se numără Colecția C. Efrima, Colecția P. Patzelt, Colecția Dr. Lustig, Colecția A. Rusu, Colecția B. Munteanu, Colecția D. Balint, Colecția M. Perahim.

Un Premiu pentru întreaga creație va fi decernat artistei Casia Csehi. Acesta este însoțit de suma de 2.000 RON, pusă la dispoziție de către Colecția George Șerban și Casa de avocatură Șerban & Asociații.
 
Publicația „Centenarul femeilor din arta românească”, apărută la editura PostModernism Museum, 2017, ISBN 978-606-93751-8-1, alătură studiile autorilor: Adrian Buga, Alin Ciupală, Marian Constantin, Iulia Mesea, Cosmin Nasui, Cristian Vasile, Victor Sămărtinean, un studiu inedit de Yvonne Hasan (1925-2016), nepublicat până acum, acompaniate de reproduceri ale lucrărilor de artă realizate de artiste. De asemenea, publicația conține un index de peste 1.000 de nume de artiste și o secțiune de bibliografie. Cartea poate fi comandată AICI.
 
Pe 8 martie 2018, PostModernism Museum deschide expoziția „Centenarul femeilor din arta românească” la Muzeul de Artă Brașov, de această dată proiectul focalizând creația artistelor brașovence și pe lucrările artistelor din colecția muzeului, aducând pe simeze, ca de obicei, lucrări din colecții private, multe dintre acestea în expunere publică pentru prima dată. Și în cadrul acestei expoziții (curatoriată de Cosmin Nasui și Radu Popică) va avea loc o masă rotundă cu cercetători, experți  și istorici de artă invitați.
 
Proiect cultural co-finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale
Parteneri strategici: Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Municipiului București și Muzeul de Artă Brașov
Canal media oficial: Modernism.ro
Mulțumiri: Amalia Alexandru, Bartha Árpád, Irina Cărăbaș, Cristi Farcaș, Dana Hrib, Angelica Iacob, Sabin Adrian Luca, Adrian Majuru, Andreea Ciortea, Radu Popică, George Șerban, Robert Ștrebeli
 
***
Asociația PostModernism Museum (APMM) produce și promovează proiecte de cultură contemporană și dezvoltă programe de cercetare culturală, cu focus pe domeniul artelor vizuale. APMM este furnizor de servicii de training și consultanță în management cultural și publisher de materiale, studii și cărți.

APMM, ca producător și promotor de proiecte de artă contemporană, dezvoltă proiecte curatoriale, educaționale și de cercetare în artă. De asemenea, coordonează platforma muzeală privată PostModernism Museum (PMM). În 2015 a inițiat DARE, un program de 5 ani de Documentare, Arhivare, Expunere și Revalorificare a artei produsă în România în intervalul 1945-1990. Printre proiectele expoziționale și de cercetare se numără: „De la propagandă la baby-boom”, „Înainte și după revoluția culturală în România 1971”, „Arhitectura socialistă în București”, „Minorități în cultura vizuală din România”. 

De asemenea, APMM conduce proiecte de cercetare în zona culturii și publică prin editura proprie studii și cărți de autor și de sinteză, expunând spre vizionare arhive și proiecte curatoriate. În 2014 a pregătit și publicat prima Strategie culturală și creativă a Bucureștiului pe 10 ani (2015-2025), un proiect inițiat de ARCUB-Centrul de proiecte culturale al Bucureștiului. Din 2013 derulează programele platformei Formare Culturală, de formare profesională, consultanță în cultură, resurse și networking în industriile culturale și creative românești.