Street Delivery este prototipul unui micro-univers urban, strada valorificata ca bun public, asa cum ar trebui ea sa fie. Un eveniment responsabil care isi responsabilizeaza participantii, o platforma pentru ideile care contribuie la un oras mai prietenos. In 10 ani, Street Delivery s-a si aglomerat peste masura, dovada ca nevoia de spatiu public este stringenta. Din pacate, proiecte si idei fantastice au ajuns uneori sa fie acoperite de zgomotul de fond. Asa ca, o data cu SDX, regandim intreg evenimentul pentru a pune in valoare ideile care schimba orasul.
 
 
 
La a zecea editie, Street Delivery finanteaza prin concurs 10 proiecte cu 10.000 de euro (1000 euro / proiect) si pune la dispozitie materiale de constructie (acolo unde e cazul). Propunerile trebuie sa respecte urmatoarea tema:
 
SDX: AMPRENTA DE CARBON
 
Ca indivizi, actiunile noastre par sa nu conteze, picaturi de apa intr-un ocean mult mai vast decat poate sa cuprinda mintea noastra. Fiecare dintre noi – 7 miliarde de oameni – alegem zilnic soarta vietii pe Pamant prin actiuni dintre cele mai banale: cand uitam lumina aprinsa, cand mai cerem o punga de plastic, cand luam masina in loc sa mergem cu bicicleta, cand aruncam gunoiul aiurea, cand taiem un brad pentru a ne bucura de el cateva zile, cand facem profit din crime ecologice.
 
Avem nevoie de spatii publice in care sa ne adunam pentru a confrunta greseala pe care umanitatea e pe cale s-o savarseasca. In strada ne putem numara, ne putem cunoaste, ne putem da seama ca nu suntem doar o mana de prieteni care viseaza sa schimbe lumea.
 
Capacitatea umanitatii de <a face>, amplificata exponential de tehnologie, a depasit cu mult capacitatea umanitatii de <a intelege>. Am trecut deja peste pragul de pericol. E timpul sa luam incalzirea globala in serios. ☼
 
Proiectele pot fi inscrise in urmatoarele categorii:
1. Arta
2. Arhitectura & Urbanism
3. Carte
4. Dezbateri
5. Junior (activitati pentru copii)
6. Muzica
7. Societate civila
8. Sport
9. Teatru & Performance
10. Transport alternativ
 
Perioada de inscriere se incheie pe 31 mai 2015. Proiectele trebuie sa respecte tema, sa ofere posibile solutii de durata, sa-i implice activ pe vizitatori in transformarea orasului si sa nu contina componente comerciale. Castigatorii vor fi anuntati pana pe 4 iunie.
 
[Cei care doresc sa participe la targ vor avea la dispozitie o zona speciala in afara Street Delivery, la Have Another Street, eveniment colateral care livreaza inca o strada in centrul Bucurestiului. Pentru a aplica: haveanotherstreet@streetdelivery.ro. Comerciantii acceptati vor fi anuntati pana pe 4 iunie.]