Pe 1 aprilie, Revista Atelierul a aniversat 13 ani de activitate, promovând industriile creative şi culturale naţionale şi internaţionale. În aceşti 13 ani de activitate, Revista Atelierul a devenit şi şi-a consolidat statutul de promotor activ al industriilor creative, punând accentul pe creatori şi designeri de produse importanţi şi evenimente de profil. Cu un conţinut de peste 3500 de articole, interviuri şi recenzii şi peste 12 milioane de accesări unice echipa redacţională de-a lungul acestor 13 ani a avut peste 100 de redactori. Proiectul Revista Atelierul a crescut alături de industriile creative şi culturale româneşti pe care le-a cartografiat şi le cartografiază constant în cadrul articolelor sale.

În aceşti 13 ani de activitate am organizat evenimente în Bucureşti, Cluj, Braşov, Timişoara, Iaşi, am trecut printr-o pandemie care a extins şi mai mult în online activitatea noastră prin proiectele #StayHomeCreative şi Creative Night Talks, ultimul dintre ele activând şi acum ca un proiect flagship marca Revista Atelierul.

Mihaela Ion, cofondatoarea proiectului Revista Atelierul, “când am pornit acest site, a fost mai mult încercarea a două absolvente de istoria artei de a crea un mic site, în primele 2 luni am crescut mai mult decât ne-am propus iniţial, astfel am extins hostingul site-ului şi am creat şi un statut juridic pentru a ne susţine proiectul prin sponsorizări, cofinanţări publice şi anume Asociaţia Atelierul de Creaţie. Cu fiecare colaborare pe care am avut-o am mai învăţat alte informaţii, astfel ne-am putut extinde activitatea şi la nivel internaţional”.

Printre evenimentele internaţionale pe care Revista Atelierul le promovează se numără: A’Design Award, Milano Jewelry Week, Graz Design Week, Venice Design Week, Ambiente, Creativeworld, Christmasworld, la care se adaugă o pleiadă de evenimente de profil.

Pentru a fi publicat în cadrul site-ului Revistei Atelierul este necesar un portofoliu cu produsele pe care designerii ni-l transmit via email. Acest portofoliu poate să fie şi o pagina de social media sau un website personal, ceea ce contează iniţial pentru a fi publicat pe site este calitatea produselor realizate şi calitatea fotografiilor.

De asemenea, online Mihaela Ion, cofondatoarea proiectului Revista Atelierul va fi live, pe 4 aprilie 2023, ora 19.00, ora României, pe pagina de Instagram HOOROON şi va discuta în limba engleză despre primii 13 ani ai proiectului, industriile creative internaţionale, tips & tricks pentru creatorii de produse, cum se organizează un eveniment creativ. Hooroon este un proiect internaţional specializat în artă contemporană şi design de bijuterie, proiect creat de Eleonora Varotto.

***


Printre nominalizările pe care Revista Atelierul şi proiectele sale le-au avut până acum au fost Best Website la Digital Divas, finalişti la Gala Societăţii Civile, secţiunea Artă şi cultură şi shortlisted la Gala Elle Decoration România, iar voluntarii noştri au fost finalişti la Gala Naţională a Voluntarilor. Printre cofinanţatorii proiectelor noastre se numără: Ministerul Culturii, AFCN şi Centrul de Proiecte.