Cele trei echipe care vor primi finantare pentru realizarea proiectelor propuse în concurs: 

# Victor Ilie, împreuna cu Ana Tepsanu si Iulia Rosu - pentru proiectul “Bordelul care mi-a devenit casa”, cu publicare pe adevarul.ro
Victor Ilie, jurnalist bursier: „Multumim mult juriului si organizatorilor FFFF & Avon pentru bursa! Speram sa facem o super-treaba si, daca vom avea noroc, sa putem urmari si niste efecte pozitive ale textelor pe care le vom publica. Personal, sper ca macar unul dintre textele publicate va face pe cineva care trece pe strada, pe langa niste prostituate, sa nu exclame  interjectii sau sa cada în plasa cliseelor pe care suntem obisnuiti sa le proiectam asupra acestor fete, ci sa realizeze ca cele mai multe dintre ele sunt victimele unui concurs nenorocos de împrejurari.”

# Ani Sandu si Octavian Coman - pentru proiectul “Pretul violentei”, cu publicare în Decat o Revista 
Ani Sandu, jurnalist bursier: „O femeie a plecat cu sotul la munca în Spania si a ajuns sa fie vanduta de el pentru servicii sexuale. O tanara a fost violata, a depus plangere la politie, dar si-a retras-o dupa ce tatal a primit bani de la agresori. Ulterior a fost traficata. Sunt cazuri de persoane care devin victime ale traficului de persoane pe fondul violentei din familie, o legatura pe care ne-am propus s-o documentam în cadrul Burselor Superscrieri/Avon. Vrem sa aducem în atentia publica vulnerabilitatile victimelor, cum reusesc sa se salveze si dificultatile lor de a-si reface viata. Ne bucuram pentru sprijinul primit pentru ca putem astfel sa facem o documentare temeinica si speram ca povestile pe care le vom prezenta sa ajunga la cat mai multi oameni.”

# Timea Hont si Georgiana Sandu - pentru proiectul “Din mama-n fiica”, cu publicare pe plaforma online Casa Jurnalistului
Timea Hont, jurnalist bursier: „Acum cateva luni, mi-am dat demisia de la ziarul la care lucram si m-am declarat jurnalist independent. Ma îngrozea gandul ca va trebui sa cer bani împrumut sau, si mai rau, sa ma angajez din nou, mai ales pentru ca voiam sa termin toate proiectele predocumentate. Prin aceasta bursa am primit o dovada de încredere si confirmarea ca jurnalismul independent poate functiona daca cineva îti ofera sustinere, timp de documentare si spatiu de exprimare pentru proiecte complexe. Pentru Gia, personajul si coechipierul meu, bursa înseamna validarea povestii ei, prin care poate ajuta alte femei sa îsi asume povestea lor si sa îsi schimbe viata. Multumim juriului, FFFF si Avon! ” 

Aceste proiecte au fost selectate în urma notarii pe baza unor criterii de evaluare, de un juriu format din: Dan Duca, Liviu Iolu, Marius Chivu, Mihnea Maruta, Raluca Kisescu (AVON Romania), Simona Tache, Vlad Mixich si Vlad Petreanu. 

Dan Duca, jurat Superscrieri, jurnalist Realitatea: «E îmbucurator faptul ca am vazut aplicanti veniti nu doar din lumea presei, ci si din cea academica, cu o puternica legatura cu acest subiect, am vazut aplicatii din partea unor studenti, care îndraznesc sa nu aiba complexe în a aplica pe o asemenea tema, dar mai mult decat atat, am vazut foarte multe proiecte care aveau gata facuta predocumentarea, stabilite cazurile, tema, contactele. E un semn ca aceste burse cresc în ecou, ca sunt "vanate" din timp si ca exista în presa romaneasca  oameni constant preocupati de acest subiect. Am avut parte, asadar, de o experienta "ingrata" - aceea de a selecta doar trei aplicatii din 10 (nominalizate) care ar fi meritat o asemenea sansa. Iar asta înseamna mult, va rog sa ma credeti!»

Programul a început în luna aprilie, iar pana la sfarsitul lunii august urmeaza faza de realizare a materialelor propuse, care vor fi publicate în perioada septembrie-octombrie. Pe parcursul realizarii proiectelor, bursierii vor avea parte si de sustinere editoriala, prin sesiuni de mentorat si Seminarii Superscrieri tinute de jurnalista Mona Dîrtu. 

Bursele Superscrieri sunt un proiect desfasurat sub umbrela Premiilor Superscrieri si au ca scop sa sprijine jurnalistii si autorii de non-fictiuni creative din Romania în generarea de continut de profunzime pe diverse teme de interes social.

Pentru a afla toti autorii nominalizati la aceasta editie, precum si mai multe detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, explorati: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Printre sustinatorii programului Bursele Superscrieri/Avon se numara: Digi24, Sapte Seri, HotNews, Adevarul, Dilema Veche, Foreign Policy ,RFI Romania, Decat o Revista, The Institute, Igloo, Centrul pentru Jurnalism Independent, RISE Project, Active Watch, SUB25, Romania Pozitiva.
 
#Despre Fundatia Friends For Friends  
Suntem Fundatia Friends For Friends si de 5 ani ne directionam toate eforturile si energia sa sustinem creativitatea practica, dezvoltand proiecte si instrumente care sa îi ajute pe oameni sa îsi descopere potentialul creativ.  
Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Creative Fitness Studio - gym de antrenare si dezvoltare a creativitatii prin exercitii si experiente creative de grup, Biblioteca FFFF - peste 1600 de carti utile profesionistilor implicati în industrii creative, expozitia Ciorne 2.0 - despre cum devin ideile realitate si, nu în ultimul rand, Superscrieri (Premiile Superscrieri si Bursele Superscrieri pe domenii de interes social).