Stadionul Ion Oblemenco din Craiova a fost, în weekend-ul 26-28 august, punctul de întâlnire al festivalierilor din sudul țării, dar și al celor din alte regiuni ale României și de peste hotare. Vreme de trei zile și trei nopți, scena festivalului IntenCity a fost însuflețită de douăzeci și șapte de concerte ale unor artiști emblematici, internaționali și locali, care au atras 55 000 de participanți din generații și cu gusturi muzicale diferite. De la cei pasionați de muzica anilor ’80 și ’90, la publicul doritor de muzică electronică și latino, Festivalul IntenCity a reprezentat o resursă de divertisment pentru toate gusturile și un punct de întâlnire și dialog pentru amatorii diferitelor genuri muzicale.

În prima seară de festival, artiștii anilor ’80 și ’90 au unit publicul într-un singur glas. Participanții la festival au fredonat refrenele celor mai cunoscute melodii ale celor de la Ricchi e Poveri, Sandra, Thomas Anders and The Modern Talking Band, No Mercy, La Bouche, East 17, LayZee aka Mr. President, Nana, C-Block, DJ Conte, Boney M XP, Ice MC, și au dansat împreună cu Luis Fonsi pe hiturile sale care au cucerit o lume întreagă.

Sâmbătă, cei prezenți pe Ion Oblemenco au asistat la un spectacol extraordinar al Orchestrei și Corului Operei Române Craiova, înainte de setul DJ-ilor români DJ Adrian Eftimie & Optick. Seara a continuat în ritmuri de reggaeton cu artiștii Zion & Lennox, urmați de Clean Bandit, grupul britanic de muzică electronică. Paul Van Dyk, unul dintre cei mai celebri artiști de muzică trance, a ținut în priză publicul prezent la festival cu un show de neuitat. Unul dintre cei mai populari DJ ai momentului, Afrojack, a continuat spectacolul cu un set electrizant, iar Chico Rose a oferit un final apoteotic celei de-a doua seri a festivalului.

Ziua de duminică a început în forță cu artistul australian de origine libaneză Faydee și a continuat cu Martin Solveig, un artist emblematic al secolului XXI. Au urmat spectacole memorabile puse în scenă de cei mai cool artiști pop ai generației, Jason Derulo și DJ Snake, urmați de Lost Frequencies și Simon Patterson.

Marcel Avram, promoterul principal al evenimentului, s-a declarat mulțumit de rezultatele primei ediții a Festivalului IntenCity și a menționat că, „în lumea muzicii, s-a născut un nou festival, trebuie să îl îngrijim și să îl creștem împreună, evenimentul are șansa de a crea istorie.”

Mai multe fotografii și clipuri video găsiți pe rețelele de social media ale festivalului:


Facebook page: https://www.facebook.com/CraiovaIntenCity
Instagram: https://www.instagram.com/intencity.festival/
Tik Tok: https://www.tiktok.com/@intencity.festival

Prima ediție a Festivalului IntenCity a fost organizată de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Craiova.