Saptamana 30 august - 4 septembrie aduce la Cinema in Aer Liber, pe Insula Artelor din parcul Titan, inca patru filme noi in Selectia oficiala – program care in fiecare an reuneste cele mai apreciate filme de autor recente care au avut premiera mondiala la festivaluri internationale importante, un film in sectiunea Personaje celebre si un film in sectiunea Mit versus realitate. Acestea vor putea fi urmarite de marti pana duminica, de la ora 20:30. Intrarea la proiectii este libera in limita locurilor disponibile iar programul complet este disponibil pe https://cinemainaerliber.ro/.

Programul din saptamana 30 august – 4 septembrie este:

Marti, 30 august – Alba ca Zapada, regia: Pablo Berger, cu: Maribel Verdú, Daniel Giménez Cacho, Ángela Molina

Premii: un premiu si o nominalizare la Academia Europeana de Film, doua premii si o nominalizare la San Sebastián International Film Festival, o nominalizare la Toronto International Film Festival.
Detalii: AP12, 2013, 98 min., drama, Spania, Belgia, Franta
Sinopsis: O adaptare a basmului clasic, Alba ca Zapada este un omagiu unic adus epocii de aur a filmului alb-negru mut din Europa. Plasat in romanticul decor al Sevillei anilor ’20, Alba ca Zapada lui Berger este Carmen, fiica unui faimos toreador, care traieste sub stapanirea tiranica a monstruoasei mame vitrege, Encarna. Carmen scapa si se alatura unei trupe de pitici toreadori, unde frumusetea si talentul sau in ring atrag atentia presei. Encarna afla astfel, in sfarsit, unde sa o gaseasca pe Carmen si se pregateste pentru confruntarea finala.
Trailer: https://youtu.be/TmQir83IoBE

Miercuri, 31 august – Frida, regia: Julie Taymor, cu: Salma Hayek, Alfred Molina, Antonio Banderas, Valeria Golino, Mía Maestro

Premii
: trei premii si sase nominalizari la Oscar, un premiu si o nominalizare la Globurile de Aur
Detalii: IC14 – interzis copiilor sub 14 ani, 2002, 120 min., drama, biografic, SUA
Sinopsis: Un nefericit accident de autobuz din septembrie 1925 a schimbat fara cale de intoarcere viata Fridei Kahlo, dar si a vechiului sau prieten, Alejandro Gomez Arias. Autobuzul in care calatoreau cei doi s-a ciocnit de un tramvai, rezultand cativa morti si foarte multi raniti.
Frida a fost gasita zacand pe jumatate goala printre ramasitele accidentului, plina de sange si de praf auriu, strapunsa de o bara de metal. De indata ce Frida a putut sa mearga din nou, a avut indrazneala de a-l vizita pe renumitul Diego Rivera, pentru a-i cere parerea asupra lucrarilor sale. Diego a fost impresionat nu numai de remarcabilele ei opere, ci si de tenacitatea, farmecul si frumusetea artistei.
Trailer: https://youtu.be/-CTM7FcY1LE

Joi, 1 septembrie – Un erou, regia: Asghar Farhadi, cu: Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaiy, Sarina Farhadi, Sahar Goldust

Premii: doua premii la festivalul de film de la Cannes, trei premii la Palm Springs International Film Festival si 37 de nominalizari
Detalii: AP12, 2022, 127 min., drama, thriller, Iran, Franta
Sinopsis: Un erou/A Hero, noul film al cineastului Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Cannes 2021, spune povestea lui Rahim, un datornic care incearca din rasputeri sa faca bine. Rahim se afla in inchisoare din cauza unei datorii neplatite. In timpul unei permisii de doua zile, el incearca sa-si convinga creditorul sa-si retraga plangerea in schimbul returnarii unei parti din aceasta datorie. Ce-ar putea sa fie rau in asta? Care ar putea fi consecintele?
Trailer: https://youtu.be/CSw533cUIe4

Vineri, 2 septembrie – Lectii de persana, regia: Vadim Perelman, cu: Nahuel Pérez Biscayart, Lars Eidinger, Jonas Nay, David Schütter

Premii: trei premii la East-West: Golden Arch International Film Awards 2021, un premiu la Moscow Jewish Film Festival 2021, un premiu la Valladolid International Film Festival 2020 si 13 nominalizari
Detalii: N15, 2021, 127 min., drama, Germania
Sinopsis: In Franta anului 1942, tanarul evreu belgian Gilles (Nahuel Pérez Biscayart) este arestat de trupele SS si trimis impreuna cu alti evrei intr-un lagar. Pentru a-si salva viata, acesta pretinde ca este persan si primeste periculoasa misiune de a-l invata Farsi pe Klaus Koch (Lars Eidinger), ofiţerul care administreaza bucataria lagarului şi care viseaza sa deschida un restaurant in Iran imediat dupa terminarea razboiului. Cu ajutorul unor trucuri ingenioase Gilles inventeaza zilnic cuvinte in Farsi, pe care ulterior i le preda lui Koch, insa relatia speciala care se leaga intre cei doi provoaca invidie printre ceilalti prizonieri si soldati. Dar oare pentru cat timp va putea fi pastrat secretul lui Gilles?
Trailer: https://youtu.be/5FdRKMQMj4o

Sambata, 3 septembrie – Belle, regia: Mamoru Hosoda

Detalii: AG, 2021, 121 min., animatie, Japonia
Sinopsis: Varsta adolescentei este una dificila pentru Suzu, o fata timida de 17 ani ce locuieste alaturi de tatal ei intr-un sat din Japonia. Intr-o zi Suzu decide sa-si creeze un cont pe „U”, o lume virtuala cu peste 5 miliarde de membri. Devine astfel Belle, o frumoasa cantareata care se bucura de succes si popularitate. In „U” intalneste o creatura infricosatoare, care locuieste singura intr-un castel plutitor, refuzand sa lase pe cineva sa se apropie sau sa explice celorlalti ranile de pe corp. Impreuna, cei doi pornesc intr-o calatorie plina de aventuri, provocari si iubire, in incercarea de a deveni cine sunt cu adevarat.
Trailer: https://youtu.be/r6m0QSgAh4k

Duminica, 4 septembrie – Anii nostri de glorie, regia: Gabriele Muccino, cu: Pierfrancesco Favino, Micaela Ramazzotti, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria, Nicoletta Romanoff

Premii: un premiu Italian National Syndicate of Film Journalists 2020 si 12 nominalizari
Detalii: AP12, 2020, 129 min., drama, Italia
Sinopsis: Italia, 1980. Trei adolescenti idealisti, Paolo, Giulio si Riccardo, sunt nedespartiti si impart totul frateşte. Intre ei isi face loc Gemma, iubita lui Paolo, care devine o constanta a vietii lor. Dar timpul trece, iar viata ii desparte pe masura ce fiecare isi urmeaza propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regasi si se vor pierde in repetate randuri, fiecare confruntandu-se cu propriile sperante, deziluzii, succese si esecuri si mai ales cu trecerea timpului.
Trailer: https://youtu.be/Rz4Jp8gcyDQ

Evenimentul isi propune sa ofere spectatorilor o alternativa la vizionarea filmelor la televizor si urmareste sa atraga publicul larg catre filmele de autor. Utilizand echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni si un ecran gonflabil de 120 m², Cinema in aer liber ofera o calitate a proiectiei intalnita in marile sali de cinema ale lumii. Desi pe insula, sub cerul liber, peliculele vor putea fi vizionate in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde europene, in conditii de siguranta si distantare sociala.

„Cinema in aer liber” este membru al retelei „Europa Cinemas” si are ca parteneri: Radio Guerrilla, Music Channel, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, spotmedia.ro, The Institute, Observator Cultural, Ziarul Metropolis, LiterNet.ro, Cinemap, Cinefan, movienews.ro, filme-carti.ro, PRwave, Iqool, Munteanu, Smark.

Detalii despre filme, programul complet si regulament pot fi gasite pe site-ul www.primarie3.ro si www.cinemainaerliber.ro.