Deoarece este important ca, prin intermediul acestor activitati, copiii sa-si cunoasca mai bine orasul, sa se familiarizeze cu peisajul cultural contemporan si, nu in ultimul rand, sa experimenteze tehnici artistice inedite, pentru Saptamana Scoala altfel 2015 (6-10 aprilie) am diversificat tematica. Astfel, am pastrat printre propunerile noastre temele apreciate la editiile anterioare, respectiv Peripetiile lui Ulise, Bijuterie de legenda si Puterea reclamei, ateliere inspirate de arta contemporana romaneasca, realizate de catre Global Mindscape in colaborare cu Anaid Art Gallery, la care am adaugat o tema care a avut succes la activitatile dedicate copiilor inscrisi de parinti, Despre marionete, desfasurata in colaborare cu Fundatia Lӧwendal. In cadrul acestui atelier copiii vor observa modul in care lumea artei si cea a teatrului s-au impletit in creatia artistului de origine danezo-rusa George baron Lӧwendal si isi vor imagina personaje si aventurile acestora.

In plus, copiii isi vor cunoaste mai bine orasul prin intermediul unor ateliere inedite, organizate in colaborare cu Muzeul Municipiului Bucuresti. Printre acestea se numara De la Curtea Veche la Palatul Sutu, Viata cotidiana in picturile lui Theodor Aman si Colectia doctorului George Severeanu. Se adauga temele prin care vom afla povestile unor familii interesante: Storck, o apreciata familie de artisti, importanta pentru evolutia artei romanesti in secolele al XIX-lea si al XX-lea, familia Nottara, din care a facut parte una dintre personalitatile teatrului romanesc, actorul Constantin I. Nottara, dar si familia Macovei, cea care a alcatuit de-a lungul timpului o valoroasa colectie de arta, care completeaza colectia de opere realizate chiar de catre pictorita Ligia Macovei.

Cadrele didactice interesate sunt invitate sa ne contacteze la: caravana.muzeelor@gmail.com, 0724.083.932 (Angelica Iacob)
Mai multe detalii pe blogul special dedicat proiectului Caravana muzeelor: