Sunt prezentate cele mai valoroase afise ale artistilor polonezi, care s-au calificat in primele trei editii ale Bienalei Internationale a Afisului Social-politic de la Oświęcim (Auschwitz), precum si lucrari premiate la toate editiile si afisele realizate de membrii juriului Bienalei. 

Prima editie a acestei manifestari de prestigiu a avut loc in anul 2006. De atunci, Bienala a devenit un forum al schimbului artistic de opinii pe tema celor mai importante probleme ale lumii contemporane. S-a bucurat de un interes deosebit si a trezit o vie reactie din partea a numerosi creatori remarcabili, reprezentand diverse colturi ale pamantului. 

„In mod creativ, pentru drepturile omului” – idee calauzitoare a expozitiei, evoca amintirea tragicei istorii a lagarului de exterminare german de la Auschwitz-Birkenau, infiintat de nazisti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial la Oświęcim, pe teritoriul Poloniei ocupate. 

Declaratiile artistice, prezentate in timpul Bienalei Internationale a Afisului Social-politic abordeaza o gama larga de aspecte, precum: toleranta, ecologie, egalitatea in drepturi, influenta politicii asupra vietii cetateanului, problema rasismului, a violentei, incalcarea drepturilor copilului, femeilor sau ale minoritatilor. 

Ca eveniment conex al expozitiei, va avea loc prelegerea dr. Paweł Warchoł, curatorul expozitiei, pe tema dimensiunii sociale si politice a Scolii Poloneze a Afisului, pe care acesta o va sustinute  pentru studentii UNArte.

Expozitia „Afisul polonez despre Drepturile Omului”, realizata in colaborare cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti (UNArte) este prezentata la UNAgaleria, str. Budisteanu nr. 10, Bucuresti, in perioada 15-30 martie 2016.