Pe 19 iulie, începând cu ora 18:00, va avea loc la J’ai Bistrot (Calea Griviței nr. 55, București), vernisajul Art Machine 2 – Bigger, better and together, care pune la dispoziția publicului 60 de lucrări de artă originale realizate de inițiatorii proiectului Art Machine, gruparea artistică Pastila Roz.

 

Cel de-al doilea automat de tip vending machine este populat cu lucrări în format postcard A5 sau A4 iar cele realizate de Pastila Roz special pentru eveniment sunt o colecție mixed media de randări digitale printate, peste care s-a intervenit cu desene de mână. Seria reprezintă o dovadă a versatilității de lucru în medii diferite cu care Pastila Roz lucrează, pornind de la medii clasice: pictură, sculptură, desen grafic și ajungând până la print 3D, animație video sau VR.

 

Proiectul Art Machine încurajează consumul sănătos de artă prin punerea în contact direct a artiștilor cu publicul larg. Art Machine creează o oportunitate unică de a achiziționa lucrări originale de artă, într-un format și la un preț accesibil, în același timp oferind expunere și susținere financiară artiștilor implicați în proces. Din iulie 2020, a pus la dispoziția publicului 46 de serii de lucrări originale de la artiști.

 

“Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrări de artă originale în schimbul sumei de 10 lei, pentru cele format carte de vizită, și 50 de lei, pentru cele format postcard. Fiecare lucrare a fost desenată de un artist și poartă cu ea amprenta personală. Este practic o carte de vizită a artistului creată doar pentru voi. În acest fel vă încurajăm să începeți propria colecție de artă și poate chiar să schimbați între voi lucrările care vă plac. Artă ține și de plăcere, iar, în timp, colecțiile pot deveni o oglindă a gustului personal.”, spun inițiatorii proiectului.

 

Facebook Pastila Roz și Instagram Pastila Roz.

 

***

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Internațional, IQads, Spotmedia, Observator Cultural, Curatorial, Zeppelin, Propagarta, Modernism, Happ.ro, PRwave, Gonext, Bookblog, Cult-ura, Empower Artists, Munteanu.