ARTbecedar este un program dedicat celor mici, in care parintii isi pot implica copiii in activitati creative conduse de artisti din Fabrica de Pensule si din comunitatea artistica din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra in contact cu artistii si de a invata de la ei despre diferite tehnici si medii artistice, prin activitati practice si jocuri. Fiecare sesiune este condusa de un artist coordonator si un facilitator care ajuta la comunicarea grupului si la pastrarea unei dinamici active, prin care toti copiii participa la activitati.
 
Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumuleaza, printr-un limbaj accesibil lor, cunostinte despre arta contemporana, familiarizandu-se cu teme, subiecte sau artisti contemporani. Dupa fiecare atelier, copii pot sa-si ia din lucrari acasa, iar o parte din acestea vor constitui obiectul unei expozitii, la finalul primei serii de ateliere. 
 
Atelierele ARTbecedar au loc in fiecare sambata (in afara zilei de 30 aprilie), in doua sesiuni pentru grupe de varsta: 6-9 ani si 10-13 ani:
11:00 – 13:00 | 6 - 9 ani
14:00 – 16:00 | 10 - 13 ani
 
23 aprilie | V de la Vopsit oua cu Cristina Curcan
 
In prima intalnire din seria de ateliere ARTbecedar, artista Cristina Curcan propune copiilor un atelier de vopsit oua. Partea inedita a acestui atelier sunt modelele pe care copiii le vor picta, inspirate de lucrari de arta cunoscute. Copiii vor invata sub indrumarea Cristinei despre lucrari de arta din diferite curente artistice si inspirati de acestea vor crea propriile lor interpretari vopsind oua.
 
Cristina Curcan (n. 1984) este o artista stabilita in Cluj. Proiectele personale se bazeaza pe procedee manuale, explorand materialitati diverse prin aproprierea si decontextualizarea unor obiecte obisnuite. A absolvit Universitatea de Arta si Design Cluj in anul 2011, in cadrul Departamentului de Arte Decorative si Design. In luna aprilie 2012 a co-fondat spatiul expozitional Lateral ArtSpace, de care se ocupa in prezent.
 
7 mai | C de la Colaj cu Maria Balea
 
Al doilea atelier ARTbecedar va fi condus de Maria Balea, care ii invata pe cei mici o tehnica pe care o foloseste constant in lucrarile ei – colajul. Atelierul ii va introduce pe participanti in cateva curente artistice in care colajul este o practica curenta, iar inspirati de acestea, copiii vor realiza propriile lor interepretari a mai multor lucrari de arta, din colaje de imagini, hartie si diverse alte materiale. 
 
Maria Balea (n.1990, Sighetu Marmatiei) este artist si co-fondator al spatiului si proiectului Superliquidato. Traieste si lucreaza in Cluj-Napoca. Lucreaza predominant cu colaje analog si obiecte care adesea sunt construite sculptural. A terminat studiile masterale la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca in 2014 si a prezentat lucrari in expozitii de grup in Melbourne, Australia la Fort Delta, Pavilion Unicredit in Bucuresti, Aici-Acolo Pop Up Gallery in Cluj Napoca. 
 
Taxa de participare: 10 lei pentru fiecare atelier
Inscrierile se fac prin formularul anuntat individual pentru fiecare atelier.
Numar maxim de participanti: 10 copii / atelier
 
Organizatorii vor pune la dispozitie toate materialele necesare pentru fiecare atelier. Atelierele vor avea loc la Fabrica de Pensule, in atelierele artistilor sau in spatiile de evenimente (locatia va fi anuntata participantilor in prealabil). 
 
Informatii suplimentare: Corina Bucea - corinabucea@gmail.com
 
Seria de ateliere face parte din proiectul Hotspot.art – Arta si Cultura Contemporana pentru Comunitati este finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei si derulat de Fabrica de Pensule.