Asociația “Blondie” vă așteaptă weekend-ul acesta (16-18 iulie) în Sun Plaza Shopping Center București unde se va desfășura expoziția foto “Luăm un avion”, reprezentativă pentru organizație – expoziție cu poze din zborul lor și al copiilor.

Blondie este singura asociație din România care și-a propus să lupte pentru copiii grav bolnavi. Cu ajutorul voluntarilor și a experților se oferă sprijin emoțional, educațional și financiar. Asociația se implică în numeroase proiecte și acțiuni care au rolul de a aduce un plus de ajutor copiilor care au probleme de sănătate.

Expoziția “Luăm un avion” are rolul de a marca 66 de zboruri medicale private efectuate până în prezent, pentru 124 de copii cu afecțiuni grave care au avut nevoie de intervenții chirurgicale în afara țării sau care s-au întors acasă bine. 

Asociația “Blondie” vă invită la expoziția foto pentru a vedea momente din cele 66 de zboruri care au schimbat viața unor copii cu ajutorul tuturor celor implicați. 
 
***
Despre Asociația „Blondie”
Asociația „Blondie” s-a înființat în iunie 2019 pentru a oferi o șansă la viață copiilor bolnavi și singuri. Totul a pornit de la Cristi, un băiețel blond, abandonat în spitalul din Constanța. Alintat Blondie, Cristi era grav bolnav, având o malformație cardiacă în care două artere mari erau inversate. Șansa lui la viață a fost un articol în ziarul “Ziua”, cu titlul “Micuțul Cristi are nevoie de o operație la Cluj”. Atunci, Adelina Toncean, care mai târziu avea să fondeze asociația, a știut că va fi copilul ei. La vârsta de doi ani, Cristi a fost luat în plasament și timp de 11 ani el nu a trăit ca un copil bolnav. În 25 octombrie 2014, Blondie a murit la 13 ani și jumătate pentru că operația care trebuia sa ii salveze viața nu s-a făcut la timp. 

Pentru copiii ca el, asociația a creat un cadru etapizat, care să rezolve cele mai importante probleme ale copiilor cu afecțiuni grave abandonați în spitale: 
1. Monitorizare prenatală a gravidelor în risc social pentru identificarea la timp a nou-născuților cu afecțiuni grave (Caravana Blondie) 
2. Crearea unei soluții mobile pentru identificarea în maternitate a nou-născuților cu afecțiuni grave în risc de părăsire sau părăsiți de părinți (BlonTHE APP) 
3. Crearea unui program de voluntariat în spital pentru copiii internați singuri (Și eu sunt Blondie) 
4. Crearea unui centru de recuperare medicală postspitalizare pentru copiii cu afecțiuni grave în risc social (Căsuța Blondie).