Asociația Colectiv A vă propune o nouă serie de evenimente la Cinema Dacia: filme documentare însoțite de evenimente comunitare pe tema relației noastre cu orașul și mediul înconjurător!

Din dorința de a discuta teme arzătoare în orașele contemporane, vă prezentăm seria de documentare care invită la discuții privind probleme globale de ecologie, producția și consumul hranei, trafic versus zone verzi și alte subiecte ce țin de viitorul orașelor, comunităților, mediului înconjurător și ..al Planetei.

Înainte de fiecare proiecție vom organiza Ateliere Creative pentru copii, părinți și bunici, Degustări și Demonstrații Culinare și alte Evenimente Conexe în strânsă legătură cu temele abordate în filme pentru a ne simți împreună în Cinema Dacia ca într-un Centru Comunitar, acasă în … cartierul Mănăștur!
 
Primul eveniment  din cadrul acestei serii va fi pe 14 octombrie în Cinema Dacia. Începem cu Ateliere și continuăm cu proiecția filmului documentar. Apoi vom continua o dată pe lună cu proiecții de filme și evenimente comunitare.
 
>> ATELIERE DE RECICLARE CREATIVĂ cu Asociația Firul Ariadnei Foyer, 15.00-17.00
>> PLANETARY / PLANETAR 
2015, Durată: 1 h 25 min.
Regie: Guy Reid, Steve Watts Kennedy
Sala Mare, 18.00
Film subtitrat în limba română
 
Sinopsis: Ne aflăm în mijlocul unei crize globale de perspectivă.Am uitat adevărul incontestabil că fiecare ființă este conectată. Filmul documentar Planetary este un semnal de alamă provocator și care taie răsuflarea - o călătorie cinematografică ce ne duce dincolo de continente și care explorează originile noastre cosmice dar și viitorul nostru ca specie. Ne reamintește într-o manieră poetică că acum este timpul să ne schimbăm perspectiva. Planetary ne invită să ne gândim din nou la cine suntem cu adevărat, să ne regândim relația cu noi înșine, cu ceilalți și cu lumea din jurul nostru - să ne amintim că suntem … ai Planetei. 
 
 
***
Eveniment in cadrul proiectului “Cinema Dacia - Mănăștur Central” 
Organizatori: Asociația Colectiv A & inițiativa La Terenuri-Spațiu Comun în Mănăștur.
Proiectul “Cinema Dacia - Mănăștur Central” este finanțat de programul Actors of Urban Change, un program al Fundației Robert Bosch în cooperare cu MitOst e.V.

Proiect realizat cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca.
Parteneri și prieteni: Zile si nopti, Transilvania Reporter, Actual de Cluj, Clujul Cultural, Slicker.ro, Desire, Centrul German, Firul Ariadnei, Sign maker.
 
Mulțumim echipei de la Cinema Dacia pentru găzduire!