Asociația Majura Christ invită muzicienii interpreți să se înscrie până pe 15 septembrie 2023 la Concursul  Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” - Ediția a IV-a, care se va desfășura la București, în perioada 15 - 23 octombrie 2023.

 

Concursul  Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” este un proiect cultural implementat de Asociația Majura Christ şi co-finanţat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului „Bucureşti acasă” 2023.*

 

În acest an, Concursul  Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” este structurat în trei secţiuni:

  • Duo pianistic două piane și 4 mâini
  • Duo voce-pian (LIED)
  • Duo amatori (HOBBY)

 

Înscrierile se adresează muzicienilor din întreaga lume și se primesc online, prin completarea formularelor de la adresa https://www.concursul-suzanaszoerenyi.ro/inscriere-2/ , până la data de 15 septembrie 2023.

 

Mai multe informaţii despre înscrieri, precum și Regulamentul Concursului sunt disponibile pe website-ul www.majura.ro, în secțiunea Ediția 2023.

 

Concursul se va desfășura în sălile Universității Naționale de Muzică din București, Strada Știrbei Vodă  nr. 33, precum și în Sala mare a Ateneului Român.

 

Valoarea totală a premiilor acordate la această ediție a Concursului Internațional de Duo „Suzana Szörenyi” este de 20.000 Euro (impozabili).

 

Concursul Internațional de Duo „Suzana Szörenyi”  îşi propune să creeze o emulaţie în rândul tinerei generaţii de muzicieni, să trezească interesul pentru muzica interpretată în ansamblu şi să atragă publicul meloman spre o autentică receptare a genurilor muzicale camerale. Proiectul omagiază memoria remarcabilei Suzana Szörenyi, personalitate marcantă a pianisticii şi pedagogiei muzicale româneşti.

 

La primele trei ediții ale concursului au participat peste 200 de concurenţi din 42 ţări, de pe 4 continente. Formatul concursului este unic în lume, iar ca o premieră absolută, la această ediție, finala se va desfășura cu orchestră, pe scena Ateneului Român, în datele de 22 și 23 octombrie 2023, alături de Orchestra Națională de Tineret sub bagheta maestrului Cristian Mandeal.

 

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

 

Sponsor: CHIMIMPORTEXPORT – PLURIMEX S.R.L.

Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Filarmonica „George Enescu” din București

Parteneri media: AGERPRES, Agenția de cArte, Bookhub, Ediția de dimineață, Gala Societății Civile, Munteanu recomandă, RFI România, Radar de media, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Observator Cultural, spotmedia.ro

 

***

 

Asociația Majura Christ

Asociația Majura Christ este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică. Obiectivele asociaţiei vizează următoarele domenii: umanitar, cultural, de conservare şi îmbunătăţire a mediului, realizarea de evenimente şi proiecte destinate învăţământului muzical preuniversitar şi universitar, precum şi alte activităţi prevăzute de lege, potrivit scopului Asociaţiei.

 

Pentru detalii și alte informații - contact@concursul-suzanaszoerenyi.ro