5 zile, 10 filme internaționale proiectate în premieră la București, un juriu de excepție, 12 masterclass-uri și 2 workshop-uri cu specialiști în cinematografie și actorie, și voie bună fără limite! 
 
Prima ediție a Festivalul Bucharest Best Comedy Film începe astăzi 22 noiembrie 2019 în Bucuresti si propune o selecție remarcabilă de filme internaționale de comedie  – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice. De asemenea pentru competiția românească a fost  facută o selecție a filmelor românești de comedie produse în ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc la Grand Cinema & More Băneasa, Cineplexx Titan și Arcub.
 
Gala de deschidere a festivalului va avea loc astăzi 22 noiembrie 2019 Grand Cinema and More Băneasa, sala Epika. Invitații speciali ai festivalului sunt- Radu Mihăileanu și Horațiu Mălaele care va susține un spectacol în cadrul galei de deschidere. Incepand cu ora 18:00 va avea loc si conferinta de presă de deschidere a festivalului si un cocktail in aceeasi locatie la care vor participa membrii juriului alături de personalitățile invitate in festival. 
 
Selecția internatională a festivalului cuprinde 10 filme de comedie provenind din toate colțurile lumii - SUA, Anglia, Israel, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Argentina, Singapore- multe dintre ele fiind proiectate pentru prima dată în România. Filmele prezentate acoperă marea majoritate a genurilor de comedie printre care se numără: comedie neagră, comedie fantastică, comedie istorică, comedie socială, comedie politică, comedie dramă, comedie thriller, comedie de autor si nu în ultimul rând comedie romantică.
 
12 masterclass-uri și două workshop-uri destinate filmului de comedie sunt incluse în programul primei ediții a Bucharest Best Comedy Film și se vor desfășura în perioada 23 – 26 noiembrie 2019, în București, la Arcub (Strada Lipscani nr. 84 – 90, București ). Detaliile se regăsesc în sectiunea Masterclass pe www.bucharestbestcomedyfilm.ro.
 
Masterclass-urile vor fi susținute de Antonio Flamini, Phil Hughes, Claudio Bucci, Liza Reichardt, Martino Zaidelis, Steve Coombes, Nadia Kibout, Vanessa Tonnini, Irina Malcea, Cristina Cepraga. 
 
Cele două workshopuri sunt adresate scenariștilor și actorilor de comedie și sunt coordonate de Christian Routh, respectiv de Arndt Schwering- Sohnrey. 
 
Juriul festivalului format din cunoscuți cineaști și actori de comedie va acorda Premiul pentru cea mai bună comedie a anului 2018. George Mihăiță, Adrian Titieni, Gianina Corondan,  Horea Murgu, Manuela Hărăbor, Mick Davis, Adrian Păduraru, Valeriu Andriuță, Dan Drăghicescu vor face parte din juriul  prezidat de Irina - Margareta Nistor.
 
Toate filmele selectate vor fi proiectate în premieră în cele mai importante săli de cinema și spații culturale din București: Grand Cinema & More Băneasa, Cineplexx Titan și Arcub.


Programul proiecțiilor l Bilete
 


***
Prima ediție a Bucharest Best Comedy Film este organizată de către Asociația Culturală "Grigore Vasiliu Birlic" în parteneriat cu Primăria Capitalei. Asociația Culturală "Grigore Vasiliu Birlic" sprijină comedia românească în onoarea maestrului Birlic, marele artist de geniu al comediei române. Preşedintele Asociația Culturale "Grigore Vasiliu Birlic" este Şerban Alexandru Radu. Preşedintele Bucharest Best Comedy Film este Enea Dabija.
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București 
 
Sponsori: Icon Films, Global Vision, Electrica Furnizare, Domeniul Greaca, Serban & Musneci Associates, Caii de la Letea, Budget, Encosta, Clinica de Implantologie Lorelei Nassar
 
Parteneri media principali: AGERPRES, Radio România Cultural, AaRC.ro
Parteneri instituționali: Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografică"I.L. Caragiale", Universitatea Hyperion.