ISCOADA caută cercetări vizuale care pot fi comunicate publicului larg. Suntem interesați de conținut multimedia original, bazat pe cercetare, ce poate fi comunicat prin articole ușor de digerat de către publicul nespecialist. 
 
Căutăm materiale unde datele din teren să fie intercalate cu perspective teoretice. Ce urmărim este dezvoltarea ideii de research-as-storytelling – texte și materiale vizuale în care cercetarea să fie prezentată sub formă narativă.
  
Împreună cu tutori experți în domeniul fotografiei, a video-ului și a filmului documentar, vom ajuta artiști și cercetători să înțeleagă principii esențiale de contextualizare, manevrare și diseminare a unei serii sau colecții vizuale. Ne adresăm autorilor care caută să-și translateze cercetările printr-o abordare vizuală a temelor studiate pentru o reprezentare cât mai bună a fiecărei povești în parte.

Sâmbătă și duminică, 19-20 iunie 2021, orele 10:00-15.00
Atelierul de cercetări foto-video va fi condus de doi tutori (Irina Botea Bucan – artistă multidisciplinară, și Adrian Câtu – antropolog și fotograf) care vor ajuta participanții să contureze o poveste vizuală accesibilă cititorilor de presă online. Pe lângă informațiile oferite de tutori, atelierul va deschide un spațiu de conversație între autori, de împărtășire a dificultăților, temerilor, dar și a experiențelor pozitive.
 
 
Atelierul este gratuit și are 12 locuri disponibile. Autorii care vor participa la atelier vor avea ocazia să-și publice materialele pe platforma ISCOADA.
 
Materialele foto-video ISCOADA pot fi consultate aici.
 
***
ISCOADA este o platformă digitală de popularizare a cercetărilor din antropologie și științe socio-culturale, un ecosistem de text, imagine și sunet prin intermediul căruia comunicăm cercetări despre cultură și societate. Platforma ISCOADA publică texte și materiale multimedia într-un format accesibil și atractiv pentru publicul larg. Credem că oamenii au nevoie de o cunoaștere sporită a indivizilor, comunităților și fenomenelor din jur pentru a-și dezvolta spiritul critic, a-i înțelege și a coopera cu ceilalți și a deveni actori relevanți în societate. Am apărut în martie 2020, cu sprijinul AFCN și prin contribuția proprie a echipei. Am creat o platformă multimedia pentru prezentarea atractivă a cunoașterii științifice din perspective diverse. Am construit un proces de editare a materialelor prin feedback colaborativ cu autori-cercetători pentru a produce conținut relevant din punct de vedere sociocultural. 
 
Platforma ISCOADA este un proiect derulat de Inima Film SRL și co-finanțat de AFCN, Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.