Evenimentul aduce la Bucuresti studenti ai programului masteral in Dezvoltare Urbana si Regionala ai London School of Economics and Political Science, folosind o varietate de metode, precum tururi ghidate, discutii-panel, explorare urbana si grupuri de lucru. Pornind de la experientele specialistilor, organizatiilor si autoritatilor publice din Romania, atelierul va propune recomandari privind politici de dezvoltare urbana in domenii precum competitivitate economica si dezvoltarea centrului de afaceri, metode participative in planificarea urbana, conservarea patrimoniului construit, dezvoltarea capitalului social, luand in considerare contextul specific al orasului Bucuresti.
 
Asociatia Odaia Creativa expune, prin evenimentul “Focus: Bucharest. A transforming city” modele de buna practica in dezvoltarea cartierelor si a centrelor creative, precum si provocari specifice contextului est-european provind restructurarea economica, dezvoltarea rezidentiala in zona metropolitana, blocaje in statistica teritoriala si programare europeana. 
 
Program
Luni, 24 martie 2014: Perspective asupra zonei urbane metropolitane  
Aspecte ale localizarii economice. Cum a influentat dezvoltarea rezidentiala in zona metropolitana relocarea mediului de afaceri?
Tipare rezidentiale. Care sunt provocarile expansiunii rezidentiale pentru furnizarea de servicii si utilitati publice?
 
Marti, 25 martie 2014: Participarea in dezvoltarea urbana si dezvoltarea cartierelor
Planificarea ca proces participativ. Contextul participarii in sistemul roman de planificare
Abordari de jos in sus in dezvoltarea cartierelor.
Explorare urbana
 
Miercuri, 26 martie 2014: Competitivitate si restructurare economica
Piata imobiliara si extinderea centrului de afaceri. Axa de dezvoltare Nord-Centru
Vizita Banca Mondiala din Romania
 
Joi, 27 martie 2014: Aspecte ale dezvoltarii urbane centrale
Provocari ale managementului patrimoniului. Consecinte ale conservarii in cadrul legislativ din Romania
Dezvoltarea centrului istoric si capitalul social. Centre creative
Tur ghidat
 
Vineri, 28 martie 2014: Sesiuni interactive
World-café: intalniri cu experti si expunere de proiecte si organizatii
Ateliere de lucru: recomandari si contributii pentru dezvoltarea orasului Bucuresti
 
***
Odaia Creativa
este o organizatie non-guvernamentala, non-profit fondata in Bucuresti, Romania in iunie 2010. Folosim o combinatie de instrumente vizuale, cercetare si noile media pentru a imbunatati intelegerea proceselor de dezvoltare urbana si regionala in Europa Centrala si de Est de catre comunitati locale si autoritati locale/nationale  

London School of Economics and Political Science (LSE) este o universitate fondata in 1895 de Beatrice si Sidney Webb, Graham Wallas si George Bernard Shaw. LSE este in topul primelor cinci universitati in stiinte sociale din lume, alaturi de Universitatile Harvard, Oxford si Cambridge si in topul primelor trei universitati din Marea Britanie. Programul masteral in Dezvoltare Urbana si Regionala este unul din cele mai longevive din Marea Britanie, fiind infiintat in 1966. Programul are un puternic caracter interdisciplinar si aduce impreuna tineri profesionisti din intreaga lume, cu pregatire si experienta de lucru in domenii precum: arhitectura, urbanism, antropologie, economie, arta si industrii creative, studii politice, studii de mediu. 

Parteneri: British Council, OAR  
Partener media: Igloo, Modernism
 
Contact:
Odaia Creativa / The Creative Room
 
Social
 
Territorial
Intrarea Visinilor 5, Sector 2, Bucharest, Romania, 024093