La fel ca si in anii anteriori, pentru a participa la Ideo Ideis, trupele de liceeni trebuie sa consulte ghidul trupelor aplicante si apoi sa completeze formularul disponibil pe http://ideoideis.ro/inscriere, care solicita, printre altele, o filmare de 10-15 minute din spectacolul inscris si un material video prin intermediul caruia fiecare membru al trupei sa raspunda la intrebarea ‘Ce asteptari ai de la experienta Ideo Ideis?’. Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 07.06.2014, ora 23:59.

Marea noutate a celei de-a IX-a editii este faptul ca, incepand din acest an, sectiunea "Competitie" se transforma in "Spectacole de Teatru Tanar".

"De opt ani, liceenii au tot venit si revenit la Ideo Ideis nu pentru a castiga premii, ci pentru intalnirile fericite pe care festivalul le prilejuieste invariabil. Ne-au spus-o constant, prin intermediul formularelor de feedback pe care le completeaza la finalul fiecarei editii, iar anul acesta am decis sa renuntam la ideea de competitie si sa le oferim sansa de a juca in fata publicului si a invitatilor nostri nu din postura de concurenti, ci de tineri actori. Catalin Stefanescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole si Vlad Zamfirescu, cei la care, pana acum, liceenii se raportau ca la niste jurati, devin mentori Ideo Ideis si continua sa ofere indrumare si feedback participantilor pe intreaga perioada a festivalului.",
a declarat Alexandru Ion, co-fondator al proiectului.

Anul acesta, Festivalul National de Teatru Tanar Ideo Ideis din Alexandria va avea loc in perioada 18-26 august. La fel ca si in anii trecuti, festivalul  isi deschide portile si catre tinerii care vor sa ia parte la atelierele de teatru tanar, dramaturgie, coregrafie, scenografie, muzica&ritm si educatie vizuala, dar nu fac parte dintr-o trupa de teatru. Sesiunea de inscriere dedicata tinerilor din Alexandria va fi deschisa pe 12 mai, iar cea pentru publicul larg pe 10 iunie.
 
Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati www.ideoideis.ro, www.facebook.com/ideoideis  sau sa contactati Nicoleta Gavrila, nicoleta@ideoideis.ro, 0730.440.449.
 
Ideo Ideis este un festival de teatru dedicat procesului de educatie alternativa prin arta pentru liceenii din Romania. Evenimentul include trei mari sectiuni: spectacolele de teatru tanar, atelierele de dezvoltare personala si spectacolele de teatru profesionist. Agenda festivalului cuprinde alte trei sectiuni pe care le consideram a fi esentiale pentru acest proces de educatie alternativa: Cinemateca Tarzie, Seara Povestitorilor si Masterclass-urile Ideo Ideis. In plus, festivalul ofera, an de an, o serie de activitati dedicate in principal comunitatii alexandrene: spectacole de strada, proiectii gratuite de film, expozitii, vernisaje si ateliere de dezvoltare personala pentru copii si parinti. 
Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare sociala si de mediu a evenimentelor.