Intâlnirea are loc luni, 21 decembrie, incepând cu ora 11.00, la Clubul Taranului Roman, cand cinci experti in marketing online, comunicare, antreprenori sociali, manageri culturali si curatori, vin sa povesteasca despre proiectele lor de impact la intersectia dintre design si mestesug, despre cum mestesugurile si folclorul devin inspiratia principala pe piata de design si nu numai, si despre cum obiectele realizate de mâna, dupa tehnici din strabuni si cu incarcatura culturala pot fi valorificate pe piata actuala.
 
Speakeri:
Marlene Stanciu si Mihai Sibianu, initiatorii platformei KraftMade.ro, o retea non-profit de mestesugari si creativi dedicata recuperarii, cultivarii, dezvoltarii si integrarii in viata de zi cu zi a abilitatilor mestesugaresti provenite din patrimoniul cultural national. Clientii Kraftmade isi pot customiza obiecte dupa propriile idei cu ajutorul mestesugarilor, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale si la dezvoltarea comunitatilor. 
Website: www.kraftmade.ro
Cei doi sunt si curatorii expozitiei Deltacraft http://www.deltacraft.ro/ 
 
Colectia DELTACRAFT ilustreaza tehnicile si abilitatile mestesugaresti din regiunea Deltei Dunarii. Obiectele sunt o reprezentare simbolica a resurselor naturale locale, a procurarii hranei, a puterii comunitare si memoriei locului.
 
Cristina Hurdubaia - consultant PR cultura traditionala, coordonator Festivalul de Film etnografic Culese din Balkani, studiaza la Facultatea de Etnologie la Universitatea Bucuresti
 
Oana Toiu, antreprenor social si catalizator Mesteshukar Butiq 
 
Victor Dulgheru, Director Vânzari Mesteshukar ButiQ, brand al al Asociatiei Romano ButiQ. 
Mesteshukar ButiQ, concept store-ul de pe Edgar Quinet, gazduieste produse de lifestyle, imbracaminte, bijuterii si obiecte de home decor nascute dintr-o colaborare inedita: mestesugari romi impreuna cu designeri austrieci si suedezi.
 
Fie ca esti calificat intr-un mestesug, fie ca esti un sustinator al mestesugului si al economiei sociale si cumperi obiecte de la artisti traditionali locali, fie ca esti designer de obiect sau vrei sa colaborezi cu unul in viitor, te asteptam sa te alaturi conversatiei.
 
Cafea si bunatati din partea casei. Intrarea este libera.
 
Va rugam sa confirmati prezenta catre:
 
Roxana Danaila, roxana@metropolisfilm.ro , +40748030766
 
O initiativa a Asociatiei Culturale Metropolis, organizator Balkanik Festival. Workshop-ul “Balkanik: mestesug + design contemporan”, este organizat in cadrul proiectului “Balkanik: festival de cultura si arta”, finantat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei, prin Programul PA17/RO13 "Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european".