Centrul de Teatru Educațional Replika vă invită joi, 21 aprilie, la ora 18.30, la expoziția performativă Becoming Romanian. Co-producție a Centrului Replika și a programului Perform Europe, expoziția explorează relațiile dintre migranții aflați la prima generație, din București și România, și propune o reflecție asupra unor teme relevante: identitate națională, apartenență  condiția migrantulului / ei.

Expoziția performativă are la bază o serie de ateliere la care vor participa 9 migranți și migrante, stabiliți / stabilite în București, alături de o artistă și de doi artiști din zona artelor vizuale din Ucraina și Afganistan.

Atelierele sunt coordonate de artista și curatoarea Lora Krasteva și explorează experiențe individuale și colective ale participanților și participantelor, contribuind la crearea unui cadru performativ, structurat colaborativ.

Definim o expoziție performativă ca fiind un spațiu în care publicul va interacționa cu obiecte, insert-uri multimedia și acțiuni, pentru a experimenta o serie de situații legate de tema cetățeniei.

Centrul de Teatru Educațional Replika reprezintă un spațiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării și prezentării publice a creațiilor artistice performative, concepute de artiști activiști într-o strânsă relație cu comunitatea.

Perform Europe este un proiect finanțat de Uniunea Europeană, menit să regândească modul în care artele performative sunt prezentate peste granițe, într-un mod incluziv, durabil și echilibrat,
testând noi practici și oferind recomandări strategice pentru un viitor sprijin al Uniunii Europene. Proiectul include o fază de cercetare, lansarea unei platforme digitale, testarea unei scheme de sprijin și elaborarea recomandărilor strategice.

Perform Europe este finanțat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene și coadministrat de un consorțiu de 5 organizații: IETM - International network for contemporary performing arts, EFA - European Festivals Association, Circostrada, EDN - European Dancehouse Network și IDEA Consult.