În decembrie 2021 au fost efectuate lucrări pentru repararea și curățarea fațadei din partea Someșului a Casei Tranzit. Lucrările marchează un nou pas important în istoria clădirii, care se află în administrarea și grija Fundației Tranzit din 1997. Încă de la început, Fundația Tranzit a căutat să readucă clădirea, care a fost sinagogă până în 1974 sub numele de Poalei Tzedek și care a fost grav avariată în anii '90, la starea sa inițială și să o conserve, realizând intervenții arhitecturale, spațiale și artistice care să contribuie la reintegrarea sa în peisajul urban și în țesutul cultural local. În acest scop, personalul Fundației continuă să efectueze lucrări de reparații și întreținere, parțial cu resurse proprii și parțial cu ajutorul unor granturi.

În 2000-2001, proiectele finanțate de Uniunea Europeană și Pro Helvetia au dotat clădirea cu infrastructură iar prin tehnici de land-art a fost creată imaginea actuală a curții, care este acum potrivită pentru găzduirea de evenimente artistice. În 2003 fațada a fost renovată cu intervenția artiștilor Vera Weisberger din Luxemburg și Cosmin Pop din Cluj. Tot prin proiecte de anvergură, între 2006 și 2009, întreaga structură a acoperișului a fost reconstruită, iar clădirea stabilizată cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții (CNI) și al Fundației Illyés, iar în 2009 au fost restaurate picturile murale interioare.

Pasul actual este, de asemenea, un semnal pentru oraș și locuitorii săi: suntem și rămânem fideli peisajului istoric și cultural al orașului.