Pe 7 octombrie, in cadrul mini-festivalului urban Gradina cu Artisti, vor fi anuntati castigatorii concursului Viata in plastic – recicleaza si transforma in arta, la care au participat artisti profesionisti din toata tara cu propuneri de lucrari sau instalatii outdoor realizate din materiale reciclate din plastic (PET-uri, recipiente din plastic, dopuri, etc). Castigatorii celor 4 premii cu valoarea totala de 3.000 euro, contravaloarea in lei vor fi anuntati de juriul competitiei vineri, pe 7 octombrie, de la ora 18:00, in cadrul ceremoniei de deschiderea a evenimentului iar ulterior expozitia temporara cu lucrarile finalistilor va putea fi vazuta intre 7 si 16 octombrie, in parcurile Ioanid si Gradina Icoanei din Sectorul 2 Bucuresti.

Concursul Viata in plastic – recicleaza si transforma in arta si-a propus sa promoveze reutilizarea creativa a materialelor reciclabile din plastic si transformarea lor in lucrari de arta cu utilitate pentru spatiul public si face parte dintr-o serie de activitati creative organizate cu ocazia celei de-a 35-a editii a Gradinii cu artisti, eveniment ce promoveaza de 11 ani creatia artistica, arta, artizanatul, tinerii artisti si petrecerea timpului liber in mediul urban, in aer liber, in mijlocul naturii.

Juriul format din Sergiu Chihaia, Lector univ. dr. la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Maria Duda, Dr. Arh, membru fondator Baza. Deschidem orasul, reprezentant OAR, Roxana Zaharia, Artistic Manager Asociatia Creative Arts &Events si Alexandra Dinu, Project Manager, Gradina cu Artisti au analizat lucrarile propuse de artisti prin intermediul schitelor si a fotografiilor trimise la inscriere si au selectat cele mai bune 6 lucrari pe fiecare categorie (lucrari mici, intre 1-5 m si lucrari complexe/instalatii cu dimensiuni de peste 5 m). Fiecare dintre cele sase lucrari a fost punctata in vederea alegerii celor trei lucrari finaliste care vor fi si expuse la evenimentul Gradina cu Artisti.

Premiile oferite pentru cele doua categorii sunt: Lucrari de arta: premiul I – 700 euro si premiul II - 300 euro, contravaloarea in lei, pentru lucrari mici, intre 1 - 5 m si Instalatii: premiul I - 1500 euro si premiul II – 500 euro.

Intre 7 si 9 octombrie va avea loc si cea de-a 35-a editie a Gradinii cu Artisti, eveniment ce, de 11 ani, aduce in atentia publicului artele si lucrul manual ca hobby-uri ce dezvolta creativitatea si imaginatia tuturor si promoveaza reciclarea creativa a deseurilor si transformarea lor in lucrari de arta ce infrumuseteaza spatiul public. in cadrul acestei editii va avea loc un adevarat maraton de ateliere de reciclare creativa iar vizitatorii de toate varstele vor putea lua parte pe toata durata evenimentului la workshop-uri de jucarii realizate din PET-uri si carton, de bijuterii si accesorii realizate din creioane si resturi textile si de colaje dar vor afla mai multe si despre reciclarea sticlei. Programul complet al activatatilor este disponibil pe https://gradinacuartisti.ro/.

Pe scena din parcul Gradina Icoanei vor avea loc si concerte in fiecare seara de la ora 19:00, astfel: vineri, pe 7 octombrie – minirecital Ioana Ernea, sambata, pe 8 octombrie We Singing Colors aduc indie-pop-folk-ul care i-a consacrat atat in tara, dar si la festivalurile din Marea Britanie, Japonia, India, Spania si Bulgaria iar duminica, pe 9 octombrie, Soul Serenade propun o noua si revigoranta interpretare acustica a directiei de "old time blues & jazz", care ne vor purta de pe strazile aglomerate din Chicago pana pe drumurile prafuite din sud.

In weekend, artistul brazilian Mateus, unul dintre finalistii concursului, va sustine in zona de expozitie un recital folosind instrumente realizate din materiale reciclate, pe care le construieste chiar el, iar in weekendul 14 – 15 octombrie va sustine si un atelier in cadrul caruia participantii vor invata cum sa le realizeze si ei la randul lor aceste instrumente.

Evenimentul este structurat in 5 zone: Zona scenei, unde se vor desfasura concertele si spectacole de teatru pentru copii, Expozitia, ce va prezenta publicului larg lucrarile si instalatiile castigatorilor, dar si a finalistilor concursului, Zona atelierelor de creatie ce pune fata in fata artistii cu publicul pasionat de arta, Zona de Food si Zona expozitionala, ce aduce impreuna si sustine comunitatea artistilor si artizanilor locali care vin din nou in parc cu jocuri si carti pentru cei mici, tricouri pictate, haine pentru copii si oameni mari, decoratiuni, jucarii realizate manual, accesorii din piele, ceramica, bijuterii deosebite si multe alte lucrusoare de purtat, de oferit in dar sau de luat acasa.

Pofticiosii pot gusta turta dulce delicioasa, vata pe bat de la Party Factory sau inghetata artizanala adusa de Butoiul cu inghetata iar, pentru un plus de energie, Coffee Bike pregateste cafea savuroasa.

Intrarea la mini- festival este libera iar programul complet va fi disponibil in curand pe https://gradinacuartisti.ro/.

Gradina cu Artisti este cel mai relaxat si relaxant mini-festival urban ce ofera bucurestenilor o varianta educativa si creativa de a-si petrece timpul liber in mijlocul orasului, in natura. Gradina cu Artisti aduce cultura in mijlocul naturii, acolo unde sunt oamenii si vine cu o alternativa la petrecerea timpului liber prin muzica, dans, pictura, teatru si alte arte. Totodata, proiectul promoveaza si sustine debutul si lucrarile tinerilor artisti romani.

Proiectul Gradina cu Artisti, editia cu numarul 35 este finantat de Primaria Sectorului 2 prin Legea 350/2005 iar concursul este organizat in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (UNARTE) si Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR).

Parteneri media: Magic FM, Itsy Bitsy, AGERPRES, IQads, Spotmedia, The Institute, Propagarta, Modernism, Revista Atelierul, Kudika, Garbo, PRwave, Catchy, acasa.ro, Happ.ro, goingout.ro, bucharest-guide.ro, probucuresti.ro, Gokid, Qbebe, suntparinte.ro, Fashion8, Munteanu, stiri.ong, Romania Pozitiva.