Miercuri, 27 februarie, ora 19:00 la Casa Filipescu-Cesianu („Muzeul Vârstelor”), la mansardă (Calea Victoriei 151), Asociația Punctart organizează o nouă ediție a Întâlnirilor Muzeului Memoriei — o serie de discuții despre importanța rememorării trecutului și cum putem să valorificăm mărturiile celor din jurul nostru în vederea dezvelirii unor istorii subiective, umane, compuse din fragmente de amintiri, fotografii, documente, scrisori, obiecte, cărți poștale etc.. Intrarea este liberă.
 
La eveniment vor participa membri din echipa Muzeului Memoriei, alături de Oana-Alexandra Budiș (psiholog, coordonator Telefonul Vârstnicului), lect. univ. Laura Marin (CESI), Florin Hălălău (scriitor). Tema discuției va fi centrată pe dificultățile descoperirii amintirilor de familie și importanța aducerii aminte. 
 
În cadrul evenimentului va fi prezentat și Telefonul Amintirilor, o instalație interactivă prin care pot fi ascultate amintiri de la început de secol: o selecție de pasaje reprezentative despre viața cotidiană din Primul Război Mondial cu accent pe Bucureștiul ocupat. De asemenea, cei care interacționează cu Telefonul Amintirilor pot înregistra propriile amintiri, urmând să primească înapoi mesajul după un an.
 
Vă așteptăm să ne povestiți pe viu cum a fost pentru dvs. sau pentru rudele dvs. experiența războiului, de pe front sau de acasă, ce amintiri păstrați în familie (fotografii, scrisori, obiecte) și cum se conturează istoria subiectivă din mici fragmente personale. 
 
Casa Filipescu-Cesianu găzduiește, în paralel, „Muzeul Vârstelor”, expoziție care spune povestea fiecăruia dintre noi, de la copilărie la senectute. Este primul proiect expozițional al unui muzeu cu profil de antropologie urbană din România.
 
Muzeul Memoriei este un demers educațional și cultural care promovează patrimoniul național prin analizarea unor momente istorice marcante din evoluția României și utilizarea noilor tehnologii ca limbaj comun cu publicul tânăr. Muzeul Memoriei derulează în prezent proiectul Muzeul Memoriei: exPO, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
 
Parteneri: Muzeul Municipiului București, Epson (soluții de videoproiecție de cel mai înalt nivel), Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI), Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea Ovidius Constanța, Muzeul Național al Literaturii Iași, Inspectoratul Școlar al Muncipiului București, Fundația Principesa Margareta prin Telefonul Vârstnicului, În Dialog, Grid Management Group, Street Delivery