În perioada 14 decembrie 2023 - 20 ianuarie 2024, la Palatul Bragadiru din București va avea loc cea de-a doua ediție a evenimentului Art for Christmas, expoziție realizată cu ocazia sărbătorilor, cu vânzare, ce aduce la un loc lucrări de la aproape 30 de artiști emergenți care au expus în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă în ultimii ani. Expoziția de artă va avea intrarea liberă pentru vizitatori iar vernisajul și deschiderea vor avea loc pe 14 decembrie, de la ora 19:00.

 

Artiștii care vor expune lucrări contemporane de artă (pictură, sculptură, mixed media etc.) în secțiunea expoziției de artă cu vânzare curatoriată de Celula de Artă sunt: Alex Manea, Alexandru Răduță, Ana Maria Dranga, Andreea Eliza Petrov, Andrei Tomeci, Beaver, Călin Mihalache, Carla Schoppel, Cristian Branzescu, Cristiana Bucureci, Dana Maria Olteanu, Daniel Loagăr, Denis Nanciu, Diana Bleiceanu, Elena Preda, Gabriela Monica Tîrziu, Gizella Popescu, Ingrid Maschek, Ioana Badea, Ioana Cristodorescu, Ioana Vîlcu, Laura Sima, Liana Herea, Marian Codrea, Medeea Stănescu, Sara Muste, Sebastian Beianu și Silviu Petrescu.

 

Atributul definitoriu al Celulei de Artă este faptul că își asumă riscuri. În spațiile sale au poposit lucrările unor autori consacrați însă cei mai mulți expozanți sunt studenți sau absolvenți ai UNARTE, precum și creatori fără o pregătire formală. De la bun început, misiunea galeriei a fost să sprijine talentele emergente iar unii dintre artiștii cu care Celula de Artă a colaborat au devenit, între timp, nume sonore pe scena artei contemporane din România.

 

În spațiul de la Palatul Bragadiru, galeria își susține, inclusiv prin expoziția colectivă cu vânzare Art for Christmas, una dintre cele mai importante misiuni – aceea de a-i ajuta pe artiștii emergenți să treacă din spațiul de expunere neconvențional către cel instituțional.
 

Evenimentul este organizat cu sprijinul și în colaborare cu Palatul Bragadiru și Bulevart.
 

Celula de Artă a debutat în 2017 ca un spațiu cu deschidere stradală, care și-a propus să permită lucrărilor să evadeze din spațiul clasic al galeriei, pentru a interacționa cu un public nou, care nu obișnuiește să participe la vernisaje; și în acest context, nemaiexistând o barieră fizică și temporală între obiectul de artă și privitor, se creează un dialog liber, direct și nonconformist.

Galeria vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale și încurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibilă la orice oră, în spațiul-vitrină de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. Cu o prezență de peste 6 ani pe scena artei din București, Celula de Artă a susținut peste 190 evenimente (expoziții, performance-uri, live-uri). Începând cu anul 2022, Celula de Artă și-a extins activitatea printr-un Pop-Up Window în cadrul programului Feat. Kulterra, ce găzduiește ”artă în vizită”, dar și la Galeria Verticală din incinta Random Space, la ArtSafe, singurul depozit profesional și autorizat de artă și obiecte de colecție din România și la Palatul Bragadiru, grație sprijinului oferit de Bulevart.

 

***

 

Noutățile din Celula de Artă se pot vedea pe Facebook și pe Instagram.

Parteneri strategici: Casa Carol, Kulterra Gallery, Random Space, ArtSafe, Palatul Bragadiru, Teatrul Pod.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio București FM, Spotmedia, IQads, Zile și Nopți, B365.ro, Happ.ro, Cărturești, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Gonext, Bookblog, 4arte, Empower Artists, Iqool, Munteanu, SMARK, Săfițicuminți.