CellEAST Festival 2022 – Primul festival de violoncele din România se va desfășura în București în perioada 3 - 11 mai 2022, având invitați violonceliști de renume internațional cu o bogată experiență solistică și pedagogică precum: Andrei Ioniță - Germania, Denis Severin - Elveția, Valentin Răduțiu - Germania, românii Răzvan Suma, Mircea Marian, Ștefan Cazacu, Marin Cazacu, Dragan Djordjević - Serbia și Atanas Krastev - Bulgaria.

Pe durata festivalul aceștia vor susține concerte alături de Filarmonica George Enescu, Orchestra Română de Tineret și Orchestra de Cameră Radio, oferind publicului o mare diversitate din repertoriul violoncelistic universal. Așadar, la Ateneul Român și Sala Radio vor răsuna compoziții de D. Kabalevsky, O. Respighi, B. Lyatoshinsky, A. Dvorak, R. Schumann, F. Gulda, D. Dediu, P. I. Ceaikovski și C. Saint-Saëns.

În paralel cu programul concertistic se vor desfășura cele două Masterclass-uri – Future CellEAST și MiniCellos, programe educaționale pentru avansați, respectiv începători, susținute de violonceliștii invitați la Universitatea Națională de Muzică din București. Masterclass-ul MiniCellos va fi susținut de profesoarele: Teodora Atanasova – Bulgaria, Ani Marie Paladi și Ella Bokor - România.

”Frumusețea violoncelului nu constă doar în complexitatea, sensibilitatea sau sunetul minunatului instrument, ci și a comunității la nivel internațional pe care o generează. Formații muzicale de cel mai înalt nivel de duo, trio, cvartet, sau ansambluri orchestrale sunt apreciate la scară largă în întreaga lume. Festivaluri de violoncele și concursuri ridică în fiecare moment nivelul profesional al violonceliștilor, din ce în ce mai fascinanți. Șansa surâde prin CellEAST Festival nu numai generațiilor tinere din România care vor avea șansa de a studia la Masterclass-urile Future CellEAST și MiniCellos, ci mai ales publicului românesc, care va avea parte de cel mai înalt nivel de reprezentare a violoncelului. 6 concerte/recitaluri, 56 de cursanți din 8 țări, 12 profesori de cel mai înalt nivel, cele mai importante societăți de concerte și educaționale din București - ce am vrea mai mult de la prima ediție a CellEAST Festival???”, spune Răzvan Suma, director artistic al CellEAST Festival

Detalii despre programul concertelor CellEAST Festival, Future CellEAST, MiniCellos și violonceliștii invitați puteți afla pe www.celleast.com






*****
Biletele se pot achiziționa de la casele de bilete ale sălilor de concert unde au loc evenimentele sau de pe https://www.fge.org.ro/calendar/ - pentru concertele de la Ateneul Român, și https://www.iabilet.ro - pentru concertul de la Sala Radio.

| Website | Facebook | Instagram



*****
COORGANIZATORI: Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”, Asociația Culturală PlaCello și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.
Evenimentele educaționale care fac parte din programul Future CellEAST sunt CO-FINANȚATE de Administrația Fondului Cultural Național.
Le mulțumim organizatorilor CellEAST Festival pentru găzduirea concertelor în cadrul acestui festival.

SPONSORI: Vestra, Elsaco, Cai de Vis, Haita Land, Habitus, Motif Hub.

PARTENERI: Filarmonica George Enescu, U.N.M.B., Radio România, IConArts,
Pow Wow, La Salumeria Bucharest, Wine Ambassador, Trattoria Adagio, Mercure Hotel, Catalog Muzical.