Luna ianuarie aduce in spatiile galeriei neconventionale Celula de Arta doua noi vernisaje: acumulare.colectie 3, expozitia-colectie de lucrari daruite de prieteni artisti a co-fondatorului Celulei de Arta, Daniel Loagar, la spatiul-vitrina din B-dul Carol nr. 53 si experimental I, expozitia de fotografie experimentala a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. stirbey Voda nr. 104 – 106).

„Sunt un colectionar. Microbul mi l-a transmis bunicul meu: cand aveam 8 ani, mi-a facut cadou colectia lui de timbre interbelice. Nu se poate spune ca au incaput pe maini bune, pentru ca le-am lipit cu aracet pe un caiet.

Mai tarziu, mi-am adunat/strans propriile colectii. De timbre, de reviste "Anticipatia" si "Jurnal SF", de carti, camere foto pe film sau albume de arta.

In ultimii ani, o alta colectie a crescut organic in jurul meu – o colectie de arta compusa din lucrari daruite de prietenii mei artisti. Dar, spre deosebire de cele de pana acum, aceasta spune mai multe despre cum ma vad ceilalti decat despre felul cum ma percep eu. Astfel, nu am avut nicio influenta, nu am putut controla directia. Aceasta colectie a crescut in cel mai pur spirit dadaist si va arata, probabil, eclectic. Dar asta nu inseamna ca nu este a mea si ca nu ma reprezinta.”, spune Daniel Loagar.

Cea de-a treia acumulare de colectie prezentata in Celula de Arta aduce la un loc lucrari de la artistii Alex Manea, Alexandra Baciu, Louis Kareem Jamal, Ioana Badea, Adelina Cimpeanu, Denis Nanciu, Andrei Cornea, Anca Coller si Not Bob si, dupa vernisajul  care va avea loc pe 12 ianuarie, incepand cu ora 19:00, va putea fi vazuta oricand in galeria cu deschidere stradala, pana pe 11 februarie.

Iar intre 20 ianuarie si 24 februarie, in vitrina ce gazduieste ”arta in vizita” in cadrul programului Feat. Kulterra, se va putea vedea expozitia de fotografie experimental I a artistului vizual Marius Adrian, in care invita privitorii sa isi imagineze strazile orasului ca pe un teren de joaca pentru tot felul de siluete si umbre.

“La limita dintre real si ireal, dintre constient si inconstient, este un spatiu unde realitatea obisnuita este suspendata, iar fiecare pas te poarta mai aproape de o lume a viselor.

Fotografiile mele sunt fragmente ale acestei lumi atemporale, care te fac sa-ti explorezi atat granitele perceptiei, cat si simturile ….”, povesteste artistul.

Artistul vizual Marius Adrian este pasionat de video si de fotografie iar stilul pe care vrea sa il abordeze in demersurile sale fotografice este unul experimental, tocmai pentru a nu se bloca într-o singura paradigma dar isi doreste sa aiba o constanta in a expune si a explora tot mai multe directii.

De asemenea, pana la finalul lunii ianuarie vor mai putea fi vizitate la Palatul Bragadiru din Bucuresti expozitia cu vanzare Art for Christmas, ce aduce la un loc lucrari de la aproape 30 de artisti emergenti care au expus in spatiile galeriei neconventionale Celula de Arta in ultimii ani, si expozitia Fetele lui Venus a artistei Gizella Popescu.

Celula de Arta a debutat in 2017 ca un spatiu cu deschidere stradala, care si-a propus sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei, pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje; si in acest context, nemaiexistand o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creeaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creatiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora, in spatiul-vitrina de pe B-dul Carol nr. 53, pentru publicul stradal. Cu o prezenta de peste 6 ani pe scena artei din Bucuresti, Celula de Arta a sustinut peste 190 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri). Incepand cu anul 2022, Celula de Arta si-a extins activitatea printr-un Pop-Up Window in cadrul programului Feat. Kulterra, ce gazduieste ”arta in vizita”, dar si la Galeria Verticala din incinta Random Space, la ArtSafe, singurul depozit profesional si autorizat de arta si obiecte de colectie din Romania si la Palatul Bragadiru, gratie sprijinului oferit de Bulevart.

 

***

 

Noutatile din Celula de Arta se pot vedea pe Facebook si pe Instagram.

Parteneri strategici: Casa Carol, Kulterra Gallery, Random Space, ArtSafe, Palatul Bragadiru.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM, Spotmedia, IQads, Zile si Nopti, B365.ro, Happ.ro, Carturesti, Curatorial, Propagarta, Revista Golan, Ziarul Metropolis, Observator Cultural, The Institute, Zeppelin, Modernism, PRwave, Gonext, Bookblog, 4arte, Empower Artists, Iqool, Munteanu, SMARK, Safiticuminti.