08 septembrie, ora 17:00, sala Auditorium | MARe Bulevardul Primăverii 15

Elite Art Club UNESCO are plăcerea de a vă invita, în data de 8 septembrie, ora 17:00 la conferința Bauhaus – Form and Reform, susținută de Lect. Dr. Ana Negoiță, la sala Auditorium a Muzeului de Artă Recentă.

Conferința aduce în centrul atenției istoria prezenței Bauhaus în România prin avangarda românească și structurile estetice specifice secolului XX. Bauhaus – Form and Reform va pune accentul pe impactul adus de aceasta mișcare asupra traiectoriei artistice și a societății contemporane, prin modernismul românesc și brutalismul prezent în arhitectura secolului XX.

Accesul este gratuit, înscrierile pentru participarea la evenimentele din cadrul proiectului Bauhaus – Form and Reform se pot realiza completând formularul online, valabil pe site-ul https://eliteart.org/bauhaus-form-and-reform/.

Ana Negoiță are un doctorat în Științe Umaniste și Arte pregătit în cotutelă la Universitatea din București (Centrul de Excelență în Studiul Imaginii) și la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cu un stagiu de pregătire în cadrul unei burse doctorale europene la Universitatea Sapienza – Roma. Este curator de artă contemporană cu un portofoliul care include nume importante de artiști români și internaționali, coordonator pentru numeroase expoziții, în calitate de curator, în galerii, muzee și instituții specializate din țară și străinătate, autoare de studii și articole dedicate artelor vizuale. Ana Negoiță susține, în cadrul programelor masterale ale (SD-SITT/CESI), cursuri și laboratoare de cercetare științifică consacrate artei secolul XX, artei contemporane și noilor tehnologii ale imaginii artistice.

***

Elite Art Club UNESCO
are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund exigențelor societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.

***

Evenimentul face parte din proiectul Bauhaus – Form and Reform, inițiat de Elite Art Club UNESCO și cofinanțat de Asociația Fondului Cultural Național (AFCN) și are ca obiectiv principal expunerea publicului român la un set de noțiuni de bază despre această mișcare. Astfel se urmărește facilitarea conectării la obiectivele noii inițiative interdisciplinare “The New European Bauhaus”, susținută de Uniunea Europeană.