Pe principiul “We reveal, you act”, Consumix puncteaza problemele societatii de consum si dezvaluie povesti despre produsele care fac parte din viata noastra. Campania a debutat in noiembrie 2013 si a abordat cinci teme: bauturile racoritoare, bumbacul, cosmeticele, masinile si telefoanele mobile.
 
Pelicam porneste din Bucuresti cu un eveniment la J’ai Bistrot, pe 29 mai, cand sunteti invitati la vizionarea filmului castigator de anul trecut, North of the Sun (2012), realizat de norvegienii Inge Wegge (25 de ani) si Jørn Ranum (22).
 
Incepand cu editia a treia (2014), festivalul debuteaza doua noi sectiuni competitionale, alaturi de sectiunile “Documentare de lung metraj” si “Documentare scurte”.
 
“Black Sea Docs” – concurs deschis filmelor documentare produse in tarile invecinate Marii Negre: Romania, Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Georgia, Turcia si Bulgaria;
“Fresh Perspectives” – este o competitie dedicata filmelor ce prezinta sau propun solutii alternative pentru un viitor durabil.
 
“Dorinta de a observa natura, peisajele, alti oameni, alte obiceiuri, alte tari si de a ne raporta la mediul in care traim nu a fost niciodata atat de pronuntata in Romania. Acest lucru este posibil la Pelicam care ofera experiente in urma carora putem intelege mai bine lumea in care traim si idei de implicare reala. Lectii bune pentru toata lumea. Va asteptam in orasul de la malul Dunarii la mijlocul lui iunie pentru filme, workshop-uri, concerte si petreceri”, spune Benjamin Ribout, directorul festivalului. 
 
In cadrul festivalului au loc proiectii de film, concerte in aer liber, workshopuri, expozitii foto si conferinte/discutii pe teme de mediului. Anul acesta vor concerta trupa turceasca de psihedelic-dub-world-fusion Baba Zula si trupa romaneasca de hip-hop-folcloric Subcarpati. Majoritatea filmelor sunt prezentate in cadrul celor patru sectiuni competitionale, toate fiind proiectate in premiera nationala.
 
Intrarea este gratuita la toate proiectiile si evenimentele din cadrul festivalului Pelicam.
 
Incepand cu editia 2014, Pelicam merge si mai departe cu eforturile de a proteja mediul. De acum, festivalul isi maximizeaza Impactul Economic si Social cu sprijnul Societal, primind astfel marca „Eveniment Responsabil”.
 
Festivalul International de Film Pelicam este organizat de Asociatia Les Herbes Folles, cu sponsorizarea principala a ApaNova Bucuresti si cu sprijinul BRD, Centrului National al Cinematografiei, Primariei Municipiului Tulcea, Administratiei Fondului Cultural National si Institutului Cultural Roman. Parteneri institutionali: Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Ambasada SUA, Ambasada Elvetiei, Goethe Institut si Institutul Francez din Bucuresti.
 
Pentru informatii suplimentare contactati:
Roxana Bucata, PR manager 
0728 132 974 / roxana.bucata@gmail.com / pelicam.ro