Asociația Montage organizează în perioada 4-10 septembrie 17 ateliere creative adresate copiilor și adulților. Atelierele vor avea loc în aer liber, în Parcul Florilor, iar participarea este gratuită.

„Cultură în natură” este un proiect cultural multidisciplinar si participativ, cofinanțat de Primaria Sectorului 2, dedicat tuturor cetățenilor, care urmează să se desfăşoare cu implicarea directă, activă, a publicului. Proiectul propune angajarea publicului în activităţi de tip workshopuri pe diferite domenii culturale (arte vizuale, performance, muzică, literatură, arhitectură și design), desfăşurate într-un cadru natural pe parcursul a 7 zile consecutive, timp de 5 ore zilnic, in perioada 4-10.

În centrul Parcului Florilor urmează a fi amplasată o structură de tip bibliotecă urbană, unde artiștii vor intra în interacțiune directă cu participanții și vor construi împreună un spațiu cultural, o sală de lectură în natură, cu valenţe utilitare diverse, un loc de întâlnire și dialog între artiști, operatori culturali și cetățeni ai Sectorului 2. Fiecare participant este invitat să contribuie la crearea mobilierului urban-natural, precum şi să pună la dispoziția tuturor participanților, pe perioada desfășurării proiectului, a unor cărți din propria bibliotecă și a oricăror altor elemente cu valențe artistice.

„Cultură în natură” își propune astfel facilitarea unui dialog creativ, liber, informal, pe principiile respectului, toleranței, incluziunii între toți participanții la proiect, profesioniști creatori și cetățeni ai Sectorului 2 de toate categoriile, cu încurajarea exprimării și participativității în construirea, amenajarea, întreținerea şi utilizarea unui spațiu cultural comun experimental.

Mai multe detalii și programul evenimentului pot fi accesate aici.