In 2012, Turnul de apa a fost subiectului unui concurs artistic, finalizat cu pictarea Perdelei verzi (lucrare a artistului romano-libanez Daniel Georges) pe partea superioara a turnului. 

In vara acestui an am demarat constructia scarii elicoidale din jurul turnului, care ne va permite la final de an sa va oferim o panorama spectaculoasa a orasului. Montarea scarii intregeste proiectul Turnul de apa si arta si ne permite sa organizam in el evenimente si expozitii asa cum planuisem de la inceput. Scara exterioara va desavarsi  un spatiu atipic pe interior, vertical, special conceput sa gazduiasca instalatii sau expozitii de arta pentru care pana acum nu se gaseau locuri adecvate.
 
Vizitatorii care vor fi in preajma turnului la 1 decembrie vor putea admira ce se intampla in turn, intrand in el si luand parte la un experiment inedit de muzica si vizualuri (creat de artistii Suzana Dan, Catalin Cretu si Serban Jipa), despre care inca nu va dezvaluim totul, pentru a nu strica surpriza.

In plus, cine urca pe scara, pana la 30 de metri inaltime, va putea sa „spioneze” interiorul turnului pe ferestrele special „sapate in turn” sau va putea sa priveasca in zare si sa-si admire orasul.
 
Pana la inaugurare ii invitam pe bucuresteni, si nu numai, pe pagina de Facebook a Make a Point sa participe la concursul „Ghici cate trepte are scara?” si sa castige un Ghid RePad sau dreptul de a pune primii piciorul pe scara Turnului de apa si arta.
 
###
Proiectul Turnul de apa si arta este o initiativa Make a Point, realizat cu sprijinul ING Bank Romania, care beneficiaza si de sustinerea AFCN si Apa Nova. Asociatia culturala Make a Point foloseste acest obiectiv industrial - utilizat si azi la cresterea presiunii apei in conducte - in „lupta” pentru cucerirea culturala a cartierului Pantelimon. Inalt de 37 de metri (ultimul segment de 6 metri inaltime a fost deja pictat cu Perdeaua verde, proiectul votat de bucuresteni in urma concursului de proiecte), Turnul de Apa va deveni un obiectiv turistic si cultural, prin montarea scarii in jurul lui.
 
Turnul este situat chiar in incinta Postavariei Romane, pe Sos. Morarilor nr. 1, sector 2, Bucuresti si este deocamdata singurul turn/castel de apa construit in perioada comunista care isi gaseste si o aplicabilitate turistica.
 
###
Make a Point
 
Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012, Make a Point a castigat Premiul al II-lea pentru Cultura la Gala Societatii Civile.
 
Pentru detalii va rugam sa ne contactati la point@makeapoint.ro
 
Daca nu ati mai fost la Make a Point, aici ne gasiti.