Luni, 19 februarie 2024, începând cu ora 18:00, Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti propune publicului un eveniment special organizat cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși — un tur ghidat în expoziția „Leviathan. În măruntaiele colecției”, ale cărui gazde vor fi Călin Dan, directorul muzeului, şi Cristian-Robert Velescu, critic, istoric de artă, scriitor şi brâncuşiolog. Evenimentul dedicat personalității și operei lui Constantin Brâncuși va fi un prilej de înțelegere a moștenirii culturale brâncușiene dintr-o perspectivă autentică și bogată, prin felul în care aceasta se reflectă în creațiile unor sculptori români moderni și contemporani.
 

În data de 19 februarie 2024, MNAC va fi deschis exclusiv pentru turul ghidat ce va avea loc la etajul al doilea al muzeului, în expoziţia „Leviathan. În măruntaiele colecției”, în intervalul orar 18:00-19:00.
 

Participarea la acest eveniment este gratuită și nu necesită rezervare în avans.
 

Acces: Pentru acest eveniment intrarea cu automobilul în curtea Palatului Parlamentului este posibilă.
 

Muzeul este localizat în aripa din spate a Palatului Parlamentului. Intrarea se face prin Calea 13 Septembrie, intrarea E1 (poarta B3).

Pin Google Maps: https://maps.app.goo.gl/QgXLqEs8cuS8DqNfA    a