Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” cu sprijinul Centrului Ceh Bucureşti, aduce la malul mării „Documentary Mondays”, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, pe 4 şi 11 martie 2019, de la ora 17:00.  

După un traseu prin Braşov, Cluj-Napoca, Arad şi Iaşi, proiecţiile de filme documentare ce au loc în zilele de luni ajung şi în Constanţa. Pentru început, constănţeni vor putea viziona două documentare - Voyage of Time: Life’s Journey, al renumitului regizor Terrence Malick şi Spaceship Earth, pentru care regizorul Kevin McMahon a călătorit în jurul Pământului observând descoperirile oamenilor de știință referitoare la amprenta umanității asupra planetei.

Despre Voyage of Time: Life’s Journey, regizorul Terrence Malick spune că este „unul dintre cele mai mărețe vise ale mele”. Abordând atât trecutul nostru planetar, cât și o căutare a locului umanității în viitor, documentarul vibrează cu energia naturii în sine, combinând diferite efecte speciale inovatoare cu imagini de arhivă terifiante de pe întreg mapamondul, în căutarea a ceea ce rămâne, ceea ce supraviețuiește timpului schimbător. Malick invită publicul să asiste la trecut, prezent și viitor într-un mod intim. Lucrând cu o echipă de consultanți științifici și artiști vizuali,documentarul ilustrează o înșiruire de fenomene naturale nemaivăzute – celeste și terestre, macroscopice și microscopice – într-o varietate de moduri. 
 
Spaceship Earth este un documentar care abordează diferite modalităţi de trai sustenabil într-o lume care se confruntă cu provocările încălzirii globale. McMahon punctează faptul că planeta noastră s-a susținut timp de milioane de ani, dar odată cu revoluția industrială, oamenii aproape au reușit să ruineze acest lucru cu totul. Între ştiinţă şi poezie, documentarul Spaceship Earth este o călătorie fascinantă prin istorie, subliniind impactul oamenilor asupra planetei Terra şi soluţiile posibile pentru a găsi un echilibru în folosirea resurselor naturale.
 
Ambele filme impresionează prin imaginile uimitoare care vor fi puse cu adevărat în valoare în sala de cinema a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, unde sunteţi aşteptaţi pe 4 martie la proiecţia documentarului Voyage of Time: Life’s Journey şi pe 11 martie la Spaceship Earth, în ambele zile de la ora 17:00. 
 
Intrarea la proiecţii este liberă. 

Evenimente organizate de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” cu sprijinul Centrului Ceh Bucureşti.