Teatrul EXCELSIOR si Asociatia TETA organizeaza la Bucuresti, intre 12 si 15 mai, RELIEF - primul laborator de teatru tanar dedicat adolescentilor din Romania. 

Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. si Marius Florea Vizante formeaza juriul primei editii a laboratorului de teatru tanar RELIEF. Intre 12 si 15 mai, in cadrul RELIEF, 90 de liceeni din 6 trupe de teatru vor juca pe scena teatrului Excelsior si vor lucra cu regizori profesionisti si colaboratori muzicali de exceptie, printre care Ada Milea, Simona Deaconescu (Tangaj Dance)si Lucian Maxim. Intrarea la evenimentele RELIEF este libera si deschisa publicului larg interesat de arte performative si de teatru tanar.  
 
Program Relief: 
 
Vineri, 13 mai 
17:30-18:30 – Spectacole de teatru tanar: Stelele sunt ultima mea grija (Seism, Focsani)
20:15-21:15 - Spectacole de teatru tanar: A fost si inca este (AS, Bucuresti)
21:30-22:30 - Spectacole de teatru tanar: Harap Alb?! (Drama Club, Botosani)
 
Sambata, 14 mai 
17:30-18:30 - Spectacole de teatru tanar: Breakfast Club (Brainstorming, Bucuresti)
20:15-21:15 - Spectacole de teatru tanar: Pisica Verde (Amprente, Brasov)
21:30-22:30 - Spectacole de teatru tanar: #nupotsarespir (Atelierul de teatru, Botosani)
 
Duminica, 15 mai 
20:00-22:00 – Secvente si Gala inchidere 
 
Secvente este sectiunea necompetitiva a RELIEF. Timp de trei zile, adolescentii vor lucra o scena dintr-o piesa de William Shakespeare, sub indrumarea catorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din Romania: Bobi Pricop, Vlad Cristache, Horia Suru, Erwin Simsensohn, Alex Mazgareanu si Dragos Musoiu si a colaboratorilor muzicali Lucian Maxim, Eduard Gabia, Alexandru Suciu, Petre Ancuta, Ada Milea si Simona Deaconescu. In seara de inchidere, liceenii vor prezenta scenele in fata publicului. 
 
Spectacole de teatru tanar reprezinta sectiunea competitiva a RELIEF. In primele doua zile de festival, trupele vor fi invitate sa isi prezinte spectacolele de teatru pregatite in prealabil. Juriul format din Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. si Marius Florea Vizante vor decide trupa castigatoare, care va primi din partea organizatorilor un premiu in valoare de 2.000 euro.  
 
***
RELIEF este primul proiect din Romania gandit sa prezinte publicului bucurestean atat produsele unui portofoliu pregatit in prealabil cat si rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creeaza un context dedicat experimentului sub presiune, un context care isi propune sa dezinhibe si sa elibereze spiritul creator, toate acestea insa sub indrumarea unor profesionisti.
 
RELIEF este un eveniment organizat de catre Teatrul EXCELSIOR, in parteneriat cu Asociatia TETA (Ideo Ideis).
 
Pentru mai multe informatii:
http://www.teatrul-excelsior.ro 
www.facebook.com/laboratorelief 
PR: Karin Budrugeac, karin.budrugeac@gmail.com