Cand? Unde?
14 - 22 martie, Adresa: Sos. Morarilor nr. 1, sector 2, Bucuresti.


Cu ocazia lansarii documentarului in cadrul platformei CINEPUB, va invitam sa vedeti fotografiile stereoscopice in proiectie, in paralel cu o expozitie de fotografie antarctica semnata de Helmut Ignat, realizata in timpul filmarilor documentarului „Exploratorul”.
Documentarul urmareste existenta savantului roman, pionier al cercetarii vietii din Antarctica, din adancurile Mediteranei si din pesteri, intemeietor al biospeologiei (studiul faunei din pesteri si din apele subterane) si al primului Institut de Speologie din lume, cel de la Cluj.

Expeditia stiintifica “Belgica” a fost prima care a iernat in Antarctica in perioada martie 1898 – februarie 1899, timp in care Emil Racovita si colegii sai au intreprins numeroase observatii si cercetari stiintifice. Materialul adunat a fost publicat in 60 de volume.

Evenimentul este organizat in colaborare cu CINEPUB si Fundatia Arte Vizuale.

(Intrarea este libera)

Agenda:
16:00 - 18:00     Expozitia „Antarctica, dincolo de capatul lumii”, cu fotografii de Helmut Ignat din timpul filmarilor in Antarctica si proiectia imaginilor stereoscopice realizate de Racovita in timpul expeditiei
18:00 - 20:00     Proiectia documentarului EXPLORATORUL, r. Titus Muntean si Xántus Gábor, in prezenta unor membri ai echipei

Expozitia va fi deschisa si duminica, 15 martie intre orele 15:00-18:00, iar in perioada 16 - 22 martie aceasta poate fi vizionata pe baza de programare la adresa de email: point@makeapoint.ro



###
 

Vizitati www.cinepub.ro si facebook.com/THECINEPUB.

CINEPUB – o platforma online dedicata exclusiv filmelor romanesti, disponibila in mod gratuit publicului larg, proiect unic GAV* in parteneriat cu Google.

GAV - agentie de comunicare, specializata in content offline si online, pionier al marketingului cultural autohton.

Fundatia ARTE VIZUALE este o institutie non-profit, apolitica si independenta, infiintata in 1992. Scopul ei este sa ofere sprijin tinerilor cineasti si creatori din sfera artelor vizuale, incurajand filmul de fictiune, documentar si cel experimental.

www.fav.ro

### 

Make a Point este o Asociatie culturala infiintata in anul 2009 de catre trei oameni de arta: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Madalina Rosca si artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.

Asociatia organizeaza expozitii, spectacole, proiectii de film, seminarii, workshop-uri si este un spatiu dedicat expunerii de lucrari si mesaje ale creatorilor contemporani intr-un loc aparent inaccesibil artei: o fosta hala a Postavariei Romane. In 2012 si in 2014, Make a Point a castigat Premiul al II-lea si respectiv al III-lea pentru Arta si Cultura la Gala Societatii Civile.

Pentru programari sau alte informatii ne gasiti la: point@makeapoint.ro

Sau pe Facebook.

Daca nu ati mai fost la Make a Point, urmariti link-ul:
www.makeapoint.ro/info_contact