„Gesturi și Bubuieli”, expoziția artiștilor Elenei Andrei și Andronicuss, curatoriată de Elena Andrei, se deschide marți, 25 iulie 2023, ora 18:00, la Galeria Calea Victoriei nr. 91-93.

 

La vernisaj va vorbi Iulian Gherghe, directorul executiv al Galeriei Alexandra’s. Expoziția poate fi vizitată zilnic până pe 5 august, între orele 17:00 și 21:00. 

 

“Gesturi și Bubuieli” prezintă lucrări de pictură, desen și porțelan realizate de artiștii Elena Andrei și Andronicuss. Evenimentul este organizat cu sprijinul Fundației Ana pentru Cultură și Artă și Galeria Alexandra’s.

 

Elena Andrei construiește pe o documentație solidă și se folosește de tehnici și ustensile diferite pentru a reda o profundă chestionare feministă, mistică. Punctul central al preocupărilor sale este corpul dezvelit de ornamente, de la suprafață spre adâncime, dincolo de măști și oglinzi. Temele de care este fascinată și pe care le abordează cu subtilitate sunt legate de feminitate, introspecție, moarte, lumi interioare, iubire și fragilitatea corpului.

 

Bogdan Andronic (Andronicuss) se revendică de la expresionismul abstract, tușele sale par deseori primitive, universul său pictural este presărat cu elemente erotico-sexuale, simboluri falice sau cupluri metamorfozate în ființe fără chip, care devin actante în ritualuri subversive. Această lume arhaică ascunde însă o sensibilitate și o căutare permanentă a artei ca scop final și punct de rezistență interioară într-o lume tot mai flămândă de superficial.

 

Tema care-i unește pe cei doi artiști și care devine chintesența acestei expoziții este erosul, abordat în maniere deosebite, dar cu un fir liric a cărui trimitere este iubirea, materia erotică ce devine un pretext pentru introspecții legate de construcția estetică pe care o are arta chiar și într-un subiect atât de uzitat de-a lungul secolelor. (Elena Andrei)

 

***
 

Organizatori: Galeria Calea Victoriei 91-93, Fundația Ana pentru Cultură și Artă, Galeria Alexandra’s.


 

Parteneri media: Propagarta, Bookhub.ro, Gala Societății Civile.

Mapa de presă conține comunicatul, vizualul și fotografii cu reproduceri ale unor lucrări din expoziție.