Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Rezidența BRD Scena9 anunță prelungirea expoziției MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS cu încă 8 zile, mai exact până pe 25 octombrie 2020, datorită numărului mare de cereri venite din partea publicului, încă de la deschiderea acesteia. Expoziția poate fi văzută în spațiul Rezidența BRD Scena9 din strada I.L.Caragiale 32 (București), fiind un moment dedicat revizitării și reinterpretării propriilor drame sentimentale, creat chiar cu ajutorul publicului său. 
 
Programul rămâne același: de marți până vineri, între orele 16.00 și 20.00, și în weekend, între orele 13.00 și 20.00. Intrarea este liberă, însă programul de vizitare se va desfășura respectând toate normele igienico-sanitare, dată fiind situația actuală impusă de pandemia COVID-19. Vizitatorii sunt rugați să se înscrie în prealabil în calendarul de pe platforma Appointy a Rezidenței BRD Scena9, pentru a putea avea un flux de vizitatori în conformitate cu numărul maxim impus de autorități.
 

„MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS este expoziția care a atras un număr spectaculos de vizitatori la Rezidența BRD Scena9 în ultima lună. Este un proiect îndrăgit de cele mai diferite categorii de public, iar conținutul lui a aprins multe discuții legate de necesitatea prezenței pregnante sau într-un plan secund a unui discurs curatorial în relație cu lucrările sau obiectele selectate într-o expoziție. Cu siguranță după vizionarea expoziției Museum of Broken Relationships ne vor rămâne în amintire poveștile unor obiecte, pe care fiecare dintre noi le va reîntâlni și în realitatea cotidiană. Ce poate să fie mai frumos decât o expoziție - madlenă pe care o vom purta în suflet mult timp?" -  Suzana Dan, manager Rezidența BRD Scena9.

„MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS este o expoziție-muzeu care ne-a demonstrat ceva ce deja anticipasem. Anume faptul că publicul are nevoie de muzee tematice, muzee ce abordează subiecte din perspective inedite, despre sentimente, despre actualitate, despre ce ne caracterizează cel mai mult și, tocmai din acest motiv, ni se pare banal, despre ceea ce ne-a schimbat și ne schimbă mereu ca oameni și ca societate. Totul a pornit de la un experiment și s-a rostogolit tot mai mult, devenind un adevărat fenomen social. Vizitatorii noștri au apreciat foarte mult acest experiment și ne-au validat proiectul. De aici, mesajul ne-a fost cât se poate de clar. Vom recidiva și o vom face, sper eu, în aceeași echipă” - Dragoș Neamu, responsabil de proiecte culturale și relații internaționale în cadrul Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Evenimentul reprezintă un pas firesc în urma apelului lansat de organizatori în această vară, când publicul larg a fost invitat să doneze obiecte personale ce amintesc momente definitorii din foste relații sentimentale. Mărturisirile primite îi vor purta pe vizitatori prin istorii ce uneori sfidează granițe fizice ori emoționale, un gest de reală deschidere și sinceritate din partea celor care au dorit să facă parte din acest proiect.

Proiectul MUSEUM OF BROKEN RELATIONSHIPS este un demers internațional de explorare și exprimare creativă. Având locații expoziționale permanente în Zagreb și Los Angeles, Museum of Broken Relationships este un spațiu fizic și virtual creat cu scopul de a împărtăși povești despre felul în care iubim și pierdem. În fiecare an, expozițiile MBR sunt itinerate în întreaga lume. Obiectele donate în cadrul proiectului din București vor fi incluse în această colecție internațională.
 
Rețeaua Națională a Muzeelor din România este cea mai mare organizație profesională dedicată muzeelor, cu peste 70 membri instituționali și membri individuali. RNMR exploatează unul dintre cele mai mari avantaje competitive – munca într-un context naţional şi internaţional, construirea flexibilităţii, difuzarea de informaţii şi dezvoltarea unui know-how colectiv în interiorul unei reţele de largă acoperire. RNMR este afiliată la una dintre cele mai mari și influente reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations. Rețeaua organizează, de asemenea, în fiecare an, două evenimente importante: Noaptea muzeelor și Museums meet Museums. 
 
Rezidența BRD Scena9 este un centru de cultură contemporană  creat de BRD – Groupe Société Générale, într-o clădire declarată monument istoric de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 32. În prezent, împreună cu Fundația9, colectivul Rezidenței BRD Scena9 dezvoltă programe în acest spațiu unde gânditorii și creatorii relevanți se întâlnesc cu publicul și folosesc artele, cultura și dialogul pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.
 
Proiect co-finanțat de AFCN. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.