Reper în educație alternativă pentru ultimii 15 ani, Ideo Ideis se folosește de avântul ultimilor 15 ani în care a creat cel mai mare festival de teatru pentru adolescenți și crește într-un manifest artistic și social prin care mai mulți tineri au acces la întâlniri artistice hotărâtoare. Astfel, Ideo devine mai mult decât un festival, păstrând nucleul care l-a consacrat, și anume evenimentul de vară din Alexandria.
 
De la curiozitatea de a-și pune întrebări despre sine, până la curajul de a modela societatea de care au nevoie pentru devenirea lor, Ideo Ideis îi susține pe adolescenții din România să se exprime așa cum sunt. Acesta este și motivul pentru care transformarea era atât de necesară, dând ocazia mai multor adolescenți să ia parte la experiența de dezvoltare care până acum avea nucleul în săptămâna de vară petrecută la Alexandria.
 
„Ideo Ideis devine un manifest artistic și social care însuflețește procesul prin care adolescenții din România își găsesc vocea și o folosesc pentru a modela societatea de care au nevoie în devenirea lor. Manifestul are în centru o experiență rotundă de dezvoltare personală în mai multe acte, unde nu există răspunsuri greșite ci doar chestionări curajoase ale prezentului. Sub umbrela teatrului și a exprimării artistice, le deschidem brațele tuturor adolescenților care vor să-și exploreze vocea interioară și să găsească libertatea de a o exprima. Credem într-un viitor al curajului și al adolescenților care încep să-l construiască.” – Andreea Filip, Brand Director Ideo Ideis.
 
Universul Ideo Ideis se va construi pe șase piloni meniți să asigure drumul unui tânăr de la primul contact cu teatrul și artele alăturate până la transformarea unei pasiuni în stil de viață.
 
Capsule de teatru și deșteptări – 8 - 12 septembrie 2021
Este pilonul călătoriei unui adolescent care vrea să afle mai multe despre el și să exprime ceea ce simte. Experiența Ideo Ideis va fi concentrată în capsule intense în orașele din România unde drumurile culturale nu sunt cele mai line. O capsulă e formată din trei artiști și pedagogi străluciți, oameni care sunt esența Ideo Ideis și a experienței de învățare prin care au trecut până acum mii de adolescenți. 

Laboratorul de explorare personală prin teatru și arte alăturate - start în octombrie 2021
Laboratorul e un spațiu de învățare continuă, care sprijină adolescenții să descopere și să ducă la următorul nivel pasiunea pentru teatru, dans, fotografie, film, scriere creativă sau muzică. Este o experiență ce transformă, împărțită pe mai multe module între care fiecare adolescent are libertatea să aleagă sau să treacă cu entuziasm prin toate. Ușile primelor laboratoare se vor deschide în Alexandria și București, dar laboratoarele sunt pregătite și de călătoria spre alte comunități unde e nevoie de ele. 

Festivalul Național de Teatru Tânăr – 9 - 15 august 2021
Festivalul rămâne o sărbătoare dedicată trupelor de teatru de adolescenți și o săptămână de inspirație și revitalizare culturală în Alexandria. 
Experiența de învățare a fiecărei ediții e dedicată adolescenților din nouă trupe de teatru de liceeni, într-o săptămână de explorări prin teatru și arte alăturate, ghidați de artiști referință în domeniu care le devin traineri și mentori.
 
Printr-un program de ateliere,  evenimente, întâlniri cu oameni și idei culturale contemporane, dorința comună este ca festivalul să schimbe imaginea și ritmul cultural al orașului și să transforme comunitatea prin expunere la cultură.

Tabăra de arte performative și revelații - 11 iulie - 8 august 2021
Tabăra Ideo Ideis este un incubator de căutări. Un loc care se construiește cu grijă în jurul pasiunii  pentru film, teatru, dans sau muzica. La venirea în tabără, fiecare adolescent își pune pasiunea pe masă și, cot la cot cu alți tineri artiști, începe s-o modeleze, până iese din ea un produs cultural finit, care le va aparține cu totul participanților: un spectacol de teatru, un film de scurtmetraj, un concert sau un spectacol de dans. Un regizor le va antrena creativitatea în ritmul din mediul profesionist, iar un mentor va fi acolo să le ghideze alegerile și să creeze atmosfera dintr-o sală de spectacol însuflețită de pregătirile unei premiere. Iar când vine timpul premierei, echipa va facilita și întâlnirea cu publicul, din care pot face parte prietenii și părinții adolescenților participanți.

Producții de teatru, film și inclasabile - continuu
Pilonul s-a născut din credința în arta care se naște în mijlocul comunităților și decizia de a punem umărul ca ea să-și găsească forma și drumul către oamenii care au nevoie de ea. Premisa de la care se pornește este de a face filme care să vorbească despre lucruri care poate nu ar fi descoperite altfel și spectacole de teatru care să pună întrebări complicate, dar necesare. Iar inclasabilele păstrează deschiderea către a imagina proiecte interdisciplinare sau independente de un anume palier artistic, dar care vorbesc cu același ton despre cine suntem și cum privim lumea înconjurătoare. 

Teatrul tânăr
Probabil cel mai ambițios dintre piloni, teatrul tânăr va fi chiar asta: un teatru fizic în București, unde toate ideile, toți oamenii și toată energia universului Ideo Ideis să se adune pentru produse culturale care să exprime ceea ce suntem cu toții. 
 
„Teatrul pe care ni l-am dorit când am început un festival într-un oraș fără teatru. Teatrul pe care ni l-am dorit când am auzit despre idei care nu au o scenă de pe care să se facă auzite lumii. Teatrul pe care îl creăm în jurul comunității de alumni, mentori, traineri și prieteni care ne-au inspirat în toți acești ani.

E un spațiu deschis către toate ideile care ne duc mai aproape unii de ceilalți și care poartă în ele promisiunea unui altfel de viitor cultural. Unul în care tinerii artiști urcă pe scenă cu profesioniștii referință în domeniu. În care ideile curajoase își întâlnesc publicul. În care comunitatea e invitată să-și spună povestea.

Teatrul e o dedicație pe care o facem mai ales alumnilor Ideo Ideis. Celor care și-au urmat pasiunea și pentru care nu a fost tot timpul ușor să-și vadă calea către un viitor mai curajos, mai prezent, mai tânăr.” – Alex Ion, Co-fondator Ideo Ideis
 
Noul univers Ideo Ideis este reflectat în spotul regizat de Andreea Borțun, Co-fondator Ideo Ideis, în care spațiul creat de manifestul și social devine realitate pentru câțiva adolescenți. „Am imaginat un narativ mai degrabă fragmentar, bazat pe experiențe senzoriale, trăite de niște personaje care sunt încă într-un proces de explorare. Fiecare dintre ele vine din locuri diferite. Însă, de departe, își trimit semnale cunoscute unii altora: oglinzi, reflexii, fascicule. Jocul cu lumina declanșează căutarea. Fiecare se grăbește să ajungă în acest spațiu sigur, în care e loc și de introspecție, dar și de fun, în care pot să învețe lucruri alături de alții care le seamănă. În care jocul e ok și miza nu e un răspuns bătut în cuie. În care poți să înțelegi lucrurile în felul tău”, spune Andreea Borțun despre spot.