Festivalul de film documentar antropologic Culese din Balcani, dedicat, începând cu această ediție (numărul 5), memoriei antropologului Vintilă Mihăilescu, se întoarce în acest weekend, la Rezidența BRD Scena9, cu o ediție specială de buzunar, adică una de pandemie, cu locuri și filme puține, dar bune.

Vă așteptăm cu o porție de documentare românești umblate prin festivaluri în ultimii 3 ani, cu filme proaspăt nominalizate și premiate la GOPO și cu producții foarte locale by ISCOADA, Tradiții creative, Batem fierul la conac/Asociația Maria și masterul de Studii Vizuale și Societate SNSPA), pe lângă discuțiile interesante despre antropologie, tradiții creative, film documentar de familie și Balcani, toate pe sufletul profesorului Vintilă Mihăilescu.

Așadar, ne întâlnim între 9 și 11 iulie, la Rezidența BRD Scena9 din strada I.L Caragiale 32. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile (40 în total pe fiecare proiecție/eveniment din curte și 5 pentru fiecare proiecție din interior).

Accesul la festival se face respectând normele sanitare, conform reglementărilor în vigoare.

l EVENT FB l

***
Culese din Balcani este organizat, din acest an, de Asociația Copacul cu fapte bune, care are în statut și desfășurarea de proiecte culturale & educative, pe lângă cele sociale, cunoscute deja.

Co-organizator al acestei ediții este Rezidența BRD Scena9, iar parteneri, Centrul de Studii Europene (CES) – SNSPA, Masterul de Antropologie și Masterul de Studii vizuale și Societate de la Facultatea de Științe Politice - SNSPA, ISCOADA, Wearebasca, Luna Film, TRANSILVANIA FILM, Batem fierul la conac/Asociația Maria, Tradiții Creative, Editura LITERA.