Esti implicat in proiecte culturale? Noile joburi din sectorul cultural care au nevoie de profesionisti. Esti implicat in  proiecte culturale? E timpul sa te specializezi. 

Se lucreaza cu grupuri restranse de participanti, oferind un format de lucru intens, aplicat pe proiectele participantilor.

Training „Comunicare culturala”
Locuri foarte limitate, grupe restranse de lucru
26-27 martie 2016, 10.00-17.00
 
Trainingul „Comunicare culturala” livreaza informatii tehnice si practice pentru dezvoltarea de strategii de comunicare specifice, atingand subiecte precum cercetarea in comunicare, PR cultural, marketing cultural, branding essentials, bugete, retele de stakeholderi, publicuri si comunitati.

Detalii si inscrieri aici. 

Noile joburi din sectorul cultural care au nevoie de profesionisti
Ultimii ani au adus in prim plan nevoia acuta de profesionalizare sau reconversie a multor segmente culturale si creative din Romania. Specializarea anumitor discipline in diferite arii culturale (comunicarea, financiarul s.a.), aparitia joburilor noi (manager cultural, PR cultural, curator, organizator de festivaluri etc.) au fortat piata de munca sa se specializeze sau sa nu performeze. COR (Codul Ocupatiilor din Romania) sau codul CAEN (clasificarea statistica nationala a activitatilor economice din Romania) nu reusesc inca sa tina pasul cu standardizarea acestor noi ocupatii.
 
Pe de alta parte, cursurile facultatilor din Romania (vocationale sau teoretice) nu abordeaza sau contin tangential notiuni pentru dezvoltarea de competente specifice in sectorul cultural. De asemenea, curriculumul universitar nu detine o puternica componenta practica, de exemplu prin prezenta constanta a unor lucratori activi in institutiile de profil (manager institutie culturala or companie cu obiect de activitate obiectele artistice, manager proiect cultural, comunicator specializat in sectorul cultural etc.). Astfel ca doar module independente de profesionalizare pot completa informatiile academice si pot duce la un potential avantaj competitiv pe piata de munca de profil, prin diminuarea diferentelor sociale si informationale dintre scoala (studiile absolvite) si munca (activitatea profesionala).
 
Ca una dintre posibilele solutii, programul independent Formare Culturala, initiat in 2012, a inceput sa implementeze, prin intermediul unor traininguri specializate si a unor sesiuni de consultanta aplicata, conceptul de „experienta formalizata” in formarea profesionala culturala si creativa. Programul aduce profesionisti si practicieni din medii culturale si creative laolalta cu cei care lucreaza sau doresc sa lucreze in aceste medii.