Fundația Comunitară Buzău continuă seria lunară de workshop-uri gratuite menite sa sprijine dezvoltarea ONG-urilor locale, cu ajutorul specialiștilor buzoieni. Al doilea atelier este dedicat fotografiei și importanței acestei arte în a promova activitățile unei organizații. Atelierul va avea loc online, vineri, 29 octombrie 2021, de la orele 18:00 la 20:00 și va fi susținut de Auraș Mihaiu - fotograf cu experiență, pasionat de mediul online.

Atelierul de fotografie este gratuit pentru ONG-urile și grupurile de inițiativă buzoiene și face parte dintr-o serie de workshop-uri lunare derulate de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu specialisti buzoieni, cu scopul de a susține dezvoltarea rețelei de organizații non-profit și oameni cu inițiativă din județul Buzău.

Acest atelier va fi susținut de Auraș Mihaiu, fotograf profesionist, care se implică activ în susținerea proiectelor ce dezvoltă zona nordică a județului Buzău. Auraș a lansat în acest an PaddleFest, primul festival de sporturi acvatice pe lacul Siriu.

Ce vei învăța în cadrul acestui atelier gratuit:
● De ce sunt utile fotografiile pentru un ONG
● Reguli de bază pentru fotografierea cu telefonul și camera foto
● Ce poze/video să faci pentru a atinge obiectivele ONG-ului
● Reguli de bază de editare foto
● Cum selectezi cele mai potrivite fotografii
● Unde, cum, cât publici fotografiile
● Cum spui povestea fotografiilor
● Legislația privind fotografierea
● Surse de imagini stock

Atelierul va avea loc online, vineri 29 octombrie 2021, de la orele 18:00 la 20:00.

ÎNSCRIERI: https://bit.ly/3lWmLGg

Programul, desfășurat de Fundația Comunitară Buzău, va conține o serie de ateliere axate pe nevoile organizațiilor. Subiectele dezbătute în aceste ateliere au reieșit din procesul de mapare a sectorului civic din județul Buzău, desfășurat permanent de Fundația Comunitară Buzău, sub numele Harta Faptelor Bune. ONG-urile și grupurile de inițiativă din județul Buzău se pot înscrie pe Harta Faptelor Bune aici: https://bit.ly/HartaFaptelorBune. Astfel, construim împreună o imagine cât mai detaliată a sectorului civic buzoian. În plus, organizațiile înscrise află primele de oportunități de finanțare, evenimente, cursuri și ateliere gratuite.

Misiunea Fundației Comunitare Buzău este sa conecteze oameni și să dezvolte rețele de lideri cu inițiativă, să sprijine dezvoltarea organizațiilor non-profit și să caute investitori cu scopul de a aduce un impact pozitiv în județul Buzău.

***
Fundația Comunitară Buzău este o organizație care construiește infrastructuri (fonduri, programe, evenimente, apeluri de finanțare etc.) ce conectează oameni cu inițiativă, idei și resurse din județul Buzău.

Scopul Fundației Comunitare este să dezvolte resursele locale și să susțină transformarea județului Buzău într-un loc mai bun pentru noi și copiii noștri. Împreună ne implicăm activ și proactiv în domenii importante de interes comun precum educație, sănătate și mediu înconjurător.