Deschisa publicului larg, in cadrul Elite Art Gallery din Piata Natiunile Unite nr.3-5,  expozitia “Identitati” este primul eveniment de prezentare a tinerilor talentati in arte vizuale, care au fost recent selectati ca bursieri in cadrul programului Tinere Talente, editia 2016. Vernisajul expozitiei are loc luni, 22 februarie, la ora 18.30 si va debuta cu un recital de muzica clasica sustinut de bursierii Tinere Talente la muzica.

“Identitati” este un eveniment de traditie organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, acesta fiind cel de-al cincilea an in care bursierii isi expun lucrari din domeniile pictura, grafica, sculptura sau design vestimentar in cadrul unei expozitii de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic.

In luna ianuarie a acestui an, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat o selectie nationala, implicand un prestigios juriu de specialitate, in urma careia un numar de 36 de tineri artisti au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, editia 2016.  Tinerii vor primi burse individuale de pana la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent, pe perioada unui an calendaristic. Tinerii artisti vor avea posibilitatea de a participa la concursuri nationale si internationale, cursuri de maiestrie si ateliere in Romania si in strainatate, de a achizitiona de instrumente si materiale de lucru. Totodata tinerii vor sustine pe tot parcursul anului intalniri de mentorat cu artisti de renume si personalitati recunoscute in domeniul artistic ales.

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza artisti din familii modeste, care nu isi pot dezvolta potentialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani care studiaza la liceele si universitatile de muzica si arte din toata tara. 

Programul Tinere Talente, editia 2016 este realizat cu sprijinul partenerilor BRD - Groupe Société Générale, Fundatia Vodafone Romania si Dacia. 
Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 22 februarie – 3 martie 2016, la Elite Art Gallery  din Piata Natiunilor Unite, Nr. 3-5, Bl. B2, Parter, Sector 4, Bucuresti.

Sponsorii programului sunt: SofMedica, Kaufland, Santierul Naval Damen Galati, Hotel Siqua, Kultho, ISS Facility Services, Class Living, KMG Rompetrol, Residence Hotels, Benclinov, RR Media, Dentons, Roche, DentalMed, Fundatia Policlinicilor Sociale Regina Maria, SEGES, Deutek, Negro 2000, Star Storage. 

***
Despre Fundatia Principesa Margareta a Romaniei
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei (FPMR) a fost infiintata in 1990 de catre Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei impreuna cu tatal sau, Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei.  Prin programele dezvoltate, Fundatia urmareste sa stimuleze voluntariatul si sa inspire spiritul comunitar in comunitatile in care se implica, specificul proiectelor Fundatiei fiind dat de caracterul lor intergenerational. 
 
Despre Elite Art Gallery
Elite Art Gallery este un proiect initiat in 2008 de catre Asociatia Elite Art Club UNESCO in urma dezvoltarii proiectului „Pictori de azi la Balcic”. Obiectivele Elite Art Gallery sunt promovarea artei si a valorilor specifice culturii romanesti, sprijinirea tinerilor artisti, dar si a eforturilor de recuperare in arta moderna si patrimoniu. Asociatia implementeaza proiecte in domeniul artelor vizuale, al muzicii dar si proiecte educationale.