Cea de-a doua ediție ABIFF – Animation Bucharest International Film Festival se va desfășura între 28 și 31 iulie 2022 simultan în mai multe cinematografe și spații de cultură din București și din țară.

Festival pornește de la nevoia de cunoaștere a artei cinematografice de tipul filmului de animație ca instrument de exprimare a diversității culturale și se constituie dintr-o secțiune competițională de scurtmetraje recente, cu o subcategorie de filme tematice, o secțiune de filme clasice de animație de lungmetraj, o secțiune non competițională de filme noi pentru copii intitulată ABIFF for KIDS, un masterclass de animație pentru studenți și tineri profesioniști.

Secțiunea tematică este dedicată relației dintre minoritățile etnice și majorități. Această secțiune a festivalului ABIFF își propune prin includerea propunerilor artistice tematice în program să identifice modalități inovatoare de rezolvare a posibilelor tensiuni dintre minoritățile etnice și majoritate, să crească notorietatea radicalizării segmentelor vulnerabile și să combată tendințele extremiste și posibilitatea de a prezenta o contra-narațiune la această situație.

Înscrierile pentru competiția de scurtmetraj sunt deschise începând de astăzi până pe 28 mai, gratuit, apoi până pe 28 iunie, contra unei taxe de 12 euro, prin platforma https://filmfreeway.com/ABIFilmFestival.

Festivalul ABIFF Animation Bucharest international Film Festival 2022 este organizat de ABI Fundație, sub direcția artistică a Mironei Radu.