Orice bucureștean a ajuns la un moment dat pe bulevarde precum Gheorghe Magheru, Pache Protopopescu sau Lascăr Catargiu. Numele lor ne aduce instant în minte zonele arhi-cunoscute din centrul capitalei, cu aglomerația, cu casele vechi și tot șarmul specific, însă pentru mulți dintre noi lucrurile se opresc aici. Câți bucureșteni chiar știu ce lupte a dus generalul Magheru sau ce realizari a avut Dionisie Lupu?

Proiectul ”Străzi cu Renume” își dorește ca străzile să le spună oamenilor povești despre profesorii, artiștii, oamenii de știință sau militarii care ne-au definit istoria. În plus vrem ca toate aceste povești să fie asociate și cu câte un chip realizat de un ilustrator contemporan.

În curând ne vom face simțită prezența pe 100 din străzile capitalei, unde vom monta plăcuțe informative cu povestea și imaginea personalității ce a dat numele străzii. Până atunci vă invităm să ne urmăriți pe paginile de Facebook și Instagram.

***
Străzi cu renume este un proiect al Asociației Antistatic co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: Clubul Ilustratorilor, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Aici a stat

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zile și Nopți, IQads

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.