Intre 23 august si 3 septembrie debuteaza cea de-a XIV-a editie a KINOdiseea – Festivalul International de Film pentru Publicul Tanar (open air) in Parcul Obor din Bucuresti, cu un program de doisprezece filme pentru toata familia, ateliere de creatie si facepainting, spectacole de jonglerii, pantomima, roboti led pe picioroange si un targ de mestesuguri, artizanat si design contemporan. Intrarea la toate evenimentele din cadrul KINOdiseea Open Air, editia non-competititionala a KINOdiseea – Festivalul International de Film pentru Publicul Tanar este libera iar programul complet este disponibil pe www.kinodiseea.ro.

Programul KINOdiseea Open Air este:

23 august, 21:00 - Clifford: Marele caine rosu / Clifford: the Big Red Dog – Regia Walt Becker, AG, animatie, 97 min.
Sinopsis: Tanara Emily primeste in dar un pui de catel roscovan care se va dovedi un caine magic: cu cat este mai iubit, cu atat el creste mai mare, si mai mare. Nu va trece mult timp pana cand apartamentul de oras in care locuiesc va deveni neincapator, iar fetita va porni in aventura vietii ei, insotita de unchiul sau traznit.
Trailer: https://youtu.be/UUH3Rb9QlnU

24 august, 21:00 - Sonic 2 / Sonic the Hedgehog 2 - Regia: Jeff Fowler, AG, animatie,122 min.
Sinopsis: Robotnik se intoarce, de data asta cu un nou partener, Knuckles, in cautarea unui smarald care are puterea sa cladeasca, dar si sa distruga civilizatii. Sonic face echipa cu Tails, noul lui partener, si impreuna se imbarca intr-o aventura pentru a gasi smaraldul inainte ca acesta sa cada pe maini gresite.
Trailer: https://youtu.be/7j-ai3it1Ao

25 august – 21:00 Spirit neimblanzit / Spirit Untamed – Regia: Elaine Bogan, Ennio Torresan, AG, animatie, 88 min.
Sinopsis: O aventura spectaculoasa despre o fata neinfricata care tanjeste dupa un loc de apartenenta, si care descopera un spirit inrudit atunci cand viata ei se intersecteaza cu un cal salbatic, Spirit neimblanzit este urmatorul capitol din iubita poveste creata de DreamWorks Animation.
Trailer: https://youtu.be/esmiwIc-4K4

26 august, 19:00 - 21:00 – spectacol Led Robots pe picioroange; 21:00 – Familia Monstrulescu 2 / Monster Family 2, Regia: Holger Tappe, AG, animatie, 103 min.
Sinopsis: Pentru a-i elibera pe Baba Yaga si Renfield de ghearele vanatoarei de monstri Mila Starr, familia Wishbone se transforma inca o data intr-un vampir, monstrul lui Frankenstein, o mumie si un varcolac. Ajutati si incurajati de cei trei lilieci ai lor de companie, familia Monstrulescu porneste intr-o calatorie in jurul lumii pentru a-si salva prietenii. Cu ocazia asta isi fac noi cunostinte monstruoase si realizeaza, in cele din urma, ca „nimeni nu este perfect” - chiar si cei cu defecte pot gasi fericirea.
Trailer: https://youtu.be/EeA8aXDHwNM

27 august, 19:00 – 21:00 – atelier de modelat baloane si de facepainting; 21:00 – Lupul si leul / Le loup et le lion, Regia: Gilles de Maistre, AG, live action, 99 min.
Sinopsis: Dupa moartea bunicului ei, Alma, in varsta de 20 de ani, decide sa se intoarca la casa ei din copilarie - o insula mica in inima padurii maiestuoase canadiene. in timp ce este acolo, ea salveaza doi pui neajutorati: un lup si un leu. Ȋntre ei se va crea o legatura speciala, dar lumea lor se prabuseste in momentul in care padurarul descopera animalele si le ia. Cei doi frati pui vor inceape acum o calatorie plina de pericole prin Canada pentru a se reuni cu Alma.
Trailer: https://youtu.be/P14OcrjlYf0

28 august, 19:00 – 21:00 – atelier de creatie; 21:00 - Kubo şi lauta magica / Kubo and the Two Strings, Regia: Travis Knight, AG, animatie, 101 min.
Sinopsis: Kubo si lauta magica este o aventura animata plasata intr-o Japonie fantastica creata de legendarul studio Laika. Istetul Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viata modesta, spunand povesti oamenilor din oraselul lui de bastina de pe malul marii, printre care Hosato, Akihiro si Kameyo. Existenta linistita ii e data peste cap in momentul cand invoca fara sa vrea un spirit din trecut, care navaleste din ceruri pe pamant pentru aduce la bun sfarsit o vendeta veche de cand lumea.
Trailer: https://youtu.be/HSFYzEUmlrw

29 august, 21:00 – Sing 2- Hai sa cantam din nou / Sing 2, Regia: Garth Jennings, AG, animatie, 110 min.
Sinopsis: Noul capitol din franciza animata uimitoare produsa de Illumination soseste cu vise mari si melodii de succes spectaculoase, in timp ce mereu optimistul koala Buster Moon si tovarasii sai artisti se pregatesc sa lanseze cea mai uimitoare extravaganta de pana acum. Exista totusi o problema: trebuie sa-l convinga pe cel mai retras star rock din lume - interpretat de legenda rock Bono, aflat acum la debutul sau in filmele de animatie - sa li se alature.
Trailer: https://youtu.be/sikwUgTSXzc

30 august, 21:00 – Jim Button şi Lukas, mecanicul de locomotive / Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer, Regia: Dennis Gansel, AG, live action, 105 min.
Sinopsis: Jim Button, prietenul sau, Lukas, mecanicul de locomotiva, si Emma, locomotiva cu aburi, sunt nevoiti sa paraseasca mica insula Lummerland. Calatoria lor ii duce in regatul Mandala, unde cei trei se vor imbarca intr-o aventura incredibila: cautarea lui Li Si, fiica imparatului, rapita si data disparuta. impreuna, cei trei se aventureaza in orasul dragonilor pentru a elibera printesa si pentru a rezolva misterul originii lui Jim.
Trailer: https://youtu.be/DbV2eb4uzrw

31 august, 21:00 – Asterix: Secretul potiunii magice/ Astérix: Le secret de la potion magique, Regia: Alexandre Astier, Louis Clichy, AG, live action, 85 min.
Sinopsis: Dupa ce s-a lovit in timpul culesului de vasc, druidul Panoramix hotaraste ca e timpul ca viitorul catunului lor sa fie asigurat, asa ca porneste in cautarea unui druid tanar si talentat caruia sa-i lase mostenire Secretul Potiunii Magice.
Trailer: https://youtu.be/FzAVXCde1pU

1 septembrie, 21:00 – Lemony Snicket - O serie de evenimente nefericite / Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, Regia Rob Marshall, live-action, 130 minute.
Sinopsis: Violet, Klaus si Sunny Baudelaire sunt trei copii inteligenti care primesc nefericita stire ca parintii lor au murit. Mr. Poe incearca sa le gaseasca un tutore printre rudele lor - Montgomery sau Josephine Anwhistle. Ajung sa locuiasca cu cel mai rau dintre ei, Contele Olaf, care nu doreste decat sa le fure averea. Pentru a-si pune in aplicare planul, Olaf se deghizeaza in asistentul Stephano si in capitanul Julio Sham.
Trailer: https://youtu.be/4ErlhM1NaZA

2 septembrie, 19:00 – 21:00 – spectacol de jonglerii si atelier de creatie, 21:00 - E.T. Extraterestrul / E.T. the Extra-Terrestrial, Regia: Steven Spielberg, AG, live action,115 min.
Sinopsis: O noua varianta a celebrului film a lui Steven Spielberg, cu o noua coloana sonora, efecte speciale noi si secvente nemaivazute. Pentru cea de-a 20-a aniversare a filmului, E.T. se intoarce pentru a vedea si noua generatie ce a fascinat o lume intreaga timp de 20 de ani. O poveste emotionanta pentru intreaga familie.
Un grup de extraterestri viziteaza Pamantul iar unul din ei se pierde si ramane izolat pe aceasta planeta. Extraterestrul este gasit de un baietel de 10 ani, Elliot. Curand cei doi incep sa comunice si leaga o prietenie mai putin obisnuita, in care E.T. invata multe despre viata de pe Pamant, iar Elliot despre adevaratele valori ale vietii si semnificatia prieteniei. E.T. doreste sa plece acasa dar, daca Elliot il va ajuta, isi va pierde noul prieten.
Trailer: https://youtu.be/d7hDn7oDVfY

3 septembrie, 19:00 – 21:00 – spectacol de pantomima si atelier de creatie, 21:00 - Trolii descopera lumea / Trolls World Tour, Regia: Steven Spielberg, AG, animatie, 90 min.
Anna Kendrick si Justin Timberlake isi imprumuta din nou vocile pentru continuarea marelui succes international din 2016, Trolii, intr-o aventura cu totul speciala - Trolii descopera lumea.
De data aceasta, trolii vor ajunge acolo unde nimeni din universul lor nu a ajuns vreodata! Poppy (Kendrick) si Branch (Timberlake) vor descoperi ca exista sase triburi diferite de troli raspandite in sase tinuturi diferite, care sunt fanii a sase stiluri diferite de muzica: funk, country, techno, clasica si rock. Asadar, lumea trolilor se face mai mare si mai galagioasa!
Trailer: https://youtu.be/mFa2A3WF0yc

Informatiile despre eveniment si programul sunt disponibile pe www.kinodiseea.ro si https://www.facebook.com/kinodiseea.

KINOdiseea aduce si anul acesta targul de designeri si producatori locali de produse delicioase si sanatoase de gustat sau de luat acasa - carti, haine, jucarii educative, dulciuri, inghetata artizanala si multe surprize ii asteapta pe vizitatori.

Eveniment organizat de: Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Primaria Sectorului 2.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, Carturesti, Observator Cultural, Liternet, Cinemap, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, PRwave, Goingout.ro, Bucharest-Guide.ro, ProBucuresti.ro, Catchy, acasa.ro, Qbebe, Gokid, suntparinte.ro, Munteanu, SMARK.